Per Sant Mateu, el raïm meu i el meló teu

Cap al setembre, es va acabant la temporada de les saboroses fruites d’estiu, però comença la de delícies com el raïm. És una fruita ben sana que, de vegades, s’associa simplement amb les dotze campandes de cap d’any però que està més que recomanada per prendre inclús diàriament.

Des de fa mil·lenis, s’ha treballat el seu cultiu a les nostres terres, sent ja un aliment molt característic de la gastronomia romana. Els seus usos per fer vins, caves i sucs ha fet evolucionar les tècniques de recollida i tractament, així com els estudis sobre les seues varietats, fins a nivells molt elevats.

Quines propietats té el raïm?

És rica en potassi, un mineral el que ajuda a control·lar la pressió arterial, benefici molt profitós per a persones amb hipertensió. La Vitamina B que posseix també ajuda a equilibrar els líquids corporals.

A més a més, és dieurètica, ajudant-nos de manera natural a expulsar les toxines del nostre cos, i antioxidant, ajudant-nos a prevenir l’envelliment i degeneració cel·lular. És destacable, dins dels oxidants que posseix, la presència de polifenols, que ajuden a la fermesa del cutis. De fet, el raïm és utilitzat per a tractaments de bellesa de la pell. Les pepites que conté a l’interior són un excel·lent exfoliant i de vegades són usades per a fer cremes caseres.

Durant setembre comença la temporada de verema, que s’allarga fins quasi desembre. Així que la tardor és una època perfecta per gaudir de tots estos beneficis i no lamentar la fi de la temporada de fruites d’estiu Com diu la dita, per Sant Mateu -21 de setembre-, el raïm meu i el meló teu!

Compatir aquesta notícia