S’apropa Sant Valentí, la data més important per als i les floristes i Mercaflor és un no parar.

S’apropa Sant Valentí, la data més important per als i les floristes i Mercaflor és un no parar.

Encara que el dia dels enamorats siga el 14 de febrer, perquè les tendes ho tinguen tot preparat la campanya en el sector comença dues setmanes abans, encara que tant les i els productors i majoristes comencen la seua activitat amb moltíssima antelació, per a planificar la plantació, producció i recol·lecció, així com per a la compra per part del majorista. Per tal d’afrontar estes dates, durant la setmana de Sant Valentí, Mercaflor amplia mitja hora el començament del seu mercat, que de manera habitual obri dilluns, dimecres i divendres de 15 a 17 hores.

Cada celebració té el seu tipus de flor més representatiu i que per tant tenen més demanda, i al Sant dels enamorats sempre se l’ha associat amb la rosa, la qual segueix essent l’estrella, tant nacional com d’importació. També destaquen AnthuriumsPhalenopsis, Tulipes, Lisianthus, Cales… En general es continua produint un increment en tota la flor de paquetatge com per exemple la BoubardiaAnpemones, Frèsies, etc. Els verds com la Paniculada, Eucaliptus, esparragueraesparregMinoclaudioRuscus, Aràlia, Monstera, Aspidistra, Hedra, PittosporunLimonium, i solidau, i finalment també s’incrementen les vendes de manera considerable els productes de països tropicals, africans i holandesos, com les Orquídies, protees, etc.

Quant a l’origen de les flors provenen principalment de productors de la Comunitat Valenciana, Almeria, Múrcia, Galícia, Cadis, Illes Canàries i Holanda, Colòmbia, Equador i Àfrica. I els principals compradors i compradores provenen fonamentalment de la Comunitat Valenciana, Albacete, conca i esporàdicament Madrid, Saragossa i Terol.

Mercaflor és un dels mercats majoristes de flor, planta i tot tipus de complements més importants de la indústria floral de la Comunitat Valenciana, convertint-se en els darrers anys en un punt vital del sector. L’ocupació del mercat és del 100% quant als magatzems i del 75% a la sala de Venda. És en esta sala de venda on més de 40 empreses entre productors i majoristes ofereixen els seus productes, donant la possibilitat d’elecció al comprador/a segons qualitat/preu. D’altra banda, hi ha ja onze empreses que tenen els seus magatzems i hivernacles situats a Mercavalència, tractant així de concentrar l’oferta també fora d’hores i dies de venda directa.

Compatir aquesta notícia