20 de setembre, Dia Mundial de la Paella: celebra-ho amb una paella valenciana

20 de setembre, Dia Mundial de la Paella: celebra-ho amb una paella valenciana

Hui, 20 de setembre, celebrem el Dia Mundial de la Paella, un dia molt especial per a tots els valencians i valencianes. Esta recepta és tot un símbol de la nostra cultura i la nostra gastronomia i un plat molt valorat mundialment.

Com que no hi ha millor forma de celebrar este dia, hui t’expliquem com preparar una paella valenciana perquè pugues gaudir d’este meravellós plat. 

No obstant, sabem que, com tota recepta tradicional, al llarg del temps han sorgit diferents variables i a cada regió de la nostra terra es cuina este deliciós plat de diferents formes. Nosaltres hui explicarem la recepta de la paella de pollastre i conill.

 

Recepta de la paella valenciana

 

INGREDIENTS

  • Arròs bomba.
  • Pollastre
  • Conill
  • Garrofó
  • Bajoqueta
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre Roig
  • Tomaca triturada
  • Safrà
  • Romer
  • Sal

Inclús dins d’esta “versió” de la paella podem trobar variants, com la dels que prefereixen afegir-li unes carxofes o aquells als que els agrada amb caragols. Totes estan boníssimes i són perfectes per gaudir de la nostra gastronomia.

 

Com fer la paella valenciana

 

Primer comencem sofregint el pollastre, el conill, les bajoquetes, el garrofó i les carxofes i els caragols, si optem per posar-los. Assaonem amb un poc de sal i pebre quan es comence a daurar. Una vegada estiga tot daurat afegim la tomaca triturada. 

Quan el sofregit estiga preparat, és el moment d’afegir l’aigua. Les proporcions són sempre les que poden marcar la diferència entre una bona paella i una no tan bona. S’ha de  tindre en compte moltes variants com la intensitat del foc, la calor, la humitat i la grandària de la paella. Però, una bona mesura és afegir tres vegades el volum d’aigua que d’arròs. 

Deixem que es faça bé durant uns 25 o 30 minuts i afegim el safrà. Després tirem l’arròs amb cura de distribuir-ho bé per la paella i deixem que es cuine entre 17 i 20 minuts més. Ha de quedar completament sec i solt. 

Per últim, deixem reposar la paella uns minuts tapada amb paper de periòdic o un drap de cuina.

Bon profit!

Compatir aquesta notícia