29 de setembre, Dia Mundial contra el Desperdici Alimentari: receptes d’aprofitament

29 de setembre, Dia Mundial contra el Desperdici Alimentari: receptes d’aprofitament

Hui celebrem el Dia contra el Desperdici Alimentari, una jornada per conscienciar a la població respecte a la quantitat d’aliments que es desaprofiten en les nostres cuines. 

Des de Mercavalència ens encarreguem de distribuir els nostres productes als mercats municipals  i tendes de proximitat amb l’objectiu d’arribar a totes les cases. Però, està en les mans de tots i totes combatre esta problemàtica. Amb xicotets gestos podem ajudar a reduir la quantitat d’aliments que es malgasten diàriament. A continuació et portem algunes receptes d’aprofitament per tal que sàpies com reutilitzar alguns dels productes més utilitzats a la cuina. 

 

Receptes d’aprofitament: evita el desperdici 

 

A continuació et donarem algunes idees perquè implementes la cuina d’aprofitament segons les restes que t’hagen quedat, pren nota!

Pollastre. Si tens restes de pollastre, sempre pots preparar altres plats com: croquetes, canelons, lasanya o bé afegir-lo a un entrepà, un sandvitx o a una amanida. 

Peix. A primera vista pot paréixer un producte difícil de reutilizar, però no és impossible! Encara que les més típiques són les croquetes de bacallà, pots preparar-les de qualsevol classe de peix. Una altra idea és afegir les restes a l’arròs o bé preparar un plat de pasta.

Verdures. Si hi ha un producte que es pot reutilitzar de mil maneres diferents, són les verdures, per això no hem de tirar res! Sempre és una bona opció fer un puré, una sopa o inclús un pastís de verdures.

Fruita. Si veus que alguna fruita s’està fent roïna, no la tires! Talla-la i prepara’t un batut o un gelat. Mescla diverses peces de fruita i et menjaràs d’una la quantitat de fruita diària recomanada. 

Compatir aquesta notícia