4 receptes amb l’electrodomèstic de moda: l’airfryer

És l’electrodomèstic de moda. Frig pràcticament igual que una fregidora tradicional, però amb molt menys oli. Per això és molt més saludable, lleuger i senzill cuinar amb la fregidora d’aire.
És cert que encara se’ns escapen les múltiples possibilitats de receptes que podem elaborar amb ella, per això et deixem algunes un poc més especials i elaborades, però igual de senzilles que unes creïlles fregides. Inclús algunes dolces!

Pastissets casolans de tres sabors

Una recepta senzilla i molt fàcil de fer. A més la pots cuinar de qualsevol sabor (ací et donem algunes idees), però sempre pots innovar i aprofitar les sobres que t’hagen quedat d’alguns menjars per a reinventar-les.

Ingredients:

  • Oblies grans
  • Ou batut

Per al farciment de pollastre:

  • Bròcoli
  • 220g de pit de pollastre tallat en tires
  • 3 cullerades de salsa barbacoa
  • 2 cullerades de mel
  • 2 ronxes de formatge cheddar

Per al farciment d’espinacs i carxofes:

  • 8 fulles d’espinacs tendres
  • 3 cors de carxofa picats
  • 1 cullerada de formatge crema
  • ½ mozzarella

Per al farciment de formatge i peperoni:

  • 1 mozzarella trossejada
  • 6 ronxes de peperoni
  • 3 cullerades de salsa de tomaca
  • Orenga

Preparació del farcit de pollastre:

  1. Fes en una paella el bròcoli amb un poc d’oli.
  2. En la mateixa paella daura el pollastre.
  3. Afegeix el bròcoli, la salsa barbacoa i la mel.
  4. Retira i deixa refredar.
  5. Emplena l’oblia, tanca-la per les vores i pinta-la amb ou batut.

Preparació del farcit d’espinacs i carxofes:

  1. Cuina la mescla d’espinacs i carxofes en una paella amb un poc de sal.
  2. Retira la paella del foc i afegeix el formatge crema i la mozzarella.
  3. Emplena l’oblia, tanca-la per les vores i pinta-la amb ou batut.

Preparació dels pastissets de formatge i peperoni:

  1. Posa una ronxa de formatge sobre l’oblia, afegeix el peperoni i dues cullerades de salsa de tomaca.
  2. Tanca la massa i pinta-la amb ou.

Porta els pastissets a l’airfryer amb un poc d’oli en la cistella. Cuina a 200º durant 4 o 5 minuts i llest!

Xampinyons portobello farcits

Una recepta saludable i senzilla amb uns xampinyons un poc més especials que tenen un sabor únic.

Ingredients:

  • 1 gra d’all ratllat
  • Oli d’oliva
  • 4 xampinyons portobello sense talls
  • 115g de mozzarella tallada en daus xicotets
  • 8 tomaques cherry (si ets més valent utilitza raïm)
  • Fulles d’alfàbega fresca

Preparació:

  1. En un bol mescla l’all, l’oli, sal i pebre i unta els xampinyons per tots els costats amb la mescla.
  2. En la cistella de l’airfryer, col·loca els xampinyons i cuina a 200º durant 9 minuts, donant-li la volta a mitja cocció.
  3. Retira amb atenció la cistella de la fregidora. Emplena els xampinyons amb la mozzarella i les tomaques i torna a cuinar a 200º uns 2 minuts fins que el formatge es fonga.

Pastís de formatge

Pareix impossible que es puga fer en la fregidora d’aire, però no ho és i queda exquisida. Molt important: comprova que els teus motles càpien al teu airfryer.

Ingredients per a 6 persones:

  • 85g de mantega salada a temperatura ambient
  • 140g de galetes integrals
  • 680g de formatge crema
  • 2 ous
  • 400g de llet condensada
  • Melmelada de fresa (opcional)

Preparació:

  1. Cobreix el motle per a pastissos amb paper de forn i unta’l amb mantega.
  2. Pica les galetes i mescla-les amb la mantega salada. Posa la mescla en el fons del motle xafant bé.
  3. Bat el formatge crema, afegeix els ous i la llet condensada i tira la mescla en el motle.
  4. Posa-ho tot en l’airfryer i forneja a 150º fins que la part superior estiga lleugerament daurada i el centre es moga.
  5. Deixa reposar i refredar aproximadament una hora i afegeix la melmelada de fresa.

Croissant

No tens desdejuni al matí? Prepara’t aquest boníssim croissant i comença el dia amb bon peu.

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta fullada
  • Crema de cacauet
  • Crema de xocolata
  • 1 ou

Preparació:

  1. Deixa les làmines de pasta fullada a temperatura ambient i estira-la. Cobreix en dues parts el quadrat de la làmina: en un costat amb la crema de cacauet i en l’altre la crema de xocolata.
  2. Cobreix amb l’altra làmina de pasta fullada i fes triangles. Enrotlla per a donar forma als croissants.
  3. Bat un ou i pinta els croissants.
  4. Cuina en l’airfryer (sense posar-los molt junts) durant 15 minuts a 180º.

Compatir aquesta notícia