4 receptes d’ensalades refrescants i fàcils per a preparar a l’estiu

Amb esta calor, les ensalades han pres protagonisme en la nostra cuina. I és que, és l’opció més senzilla i refrescant per a prendre com a entrant o plat principal. Així, perquè no caigues en la monotonia de menjar sempre les mateixes ensalades, hui et portem quatre receptes d’ensalades refrescants i fàcils de preparar a l’estiu.

Ensalada de pasta

Esta és una opció molt senzilla a la qual podem afegir tots els ingredients que ens agrade. 

Només cal coure la pasta i, posteriorment, afegir ingredients com, per exemple:

  • Daus de titot
  • Formatge
  • Tomaca
  • Cogombrets
  • Tonyina
  • Olives
  • Oli d’oliva
  • Sal

Ensalada murciana

  • El primer és coure l’ou. 
  • A continuació, pelar la ceba tendra i tallar-la en tires fines que queden com a mitges llunes. 
  • Submergeix la ceba tendra en un bol amb aigua freda, almenys 10 minuts, perquè perda un poc de força el sabor. 
  • Obrir el bot de conserva de tomaca i escórrer-los amb suavitat sobre un colador perquè perden l’aigua de la conserva. 
  • Posar-los en una font o ensaladera i trossejar-los amb ganivet. 
  • Pelar els ous i tallar-los a rodanxes. 
  • Obrir la conserva de tonyina, escórrer-la i esmollar lleugerament amb un tenidor. 
  • Incorporar estos ingredients més la ceba tendra a l’ensaladera, agregar les olives i adobar amb oli d’oliva verge extra i sal al gust. 
  • Mesclar tot bé, provar i ajustar l’adob. Afegir algunes olives més per damunt.

Ensalada d’alvocat i salmó

  • Per a elaborar esta ensalada només cal pelar els alvocats, tallar-los a rodanxes i arruixar un poc de suc de llima. 
  • També, cal tallar el salmó en tires. 
  • En un bol, col·locar estos ingredients i afegir altres com rúcula, canonges, o llagostins. 
  • L’últim pas serà afegir sal i oli al gust.

En un bol col·loquem l’alvocat, fulls de rúcula i canonges, llagostins i salmó fumat. Acompanyem amb maionesa. Podem afegir un poquet de sal. Açò és a gust.

Ensalada de llentilles

Traiem les llentilles del pot i les llavem ben davall l’aixeta d’aigua freda. Les escorrem bé, les posem en una font i les afegim el pimentó, la ceba tendra i les olives, tot picat finament. Incorporem la dacsa i la tonyina. Una mica de sal, vinagre de poma i oli d’oliva verge extra al gust. 

Guardem en el frigorífic fins al moment de servir perquè estiga fresqueta.

Compatir aquesta notícia