5 receptes fàcils i saludables amb verdures

5 receptes fàcils i saludables amb verdures

Sempre diem que menjar verdures és molt important, però sabem que a vegades costa incloure-les a la nostra dieta. Una forma fàcil d’acabar amb este problema és preparar receptes més atractives i originals que no costen molt de preparar i que siguen saludables. Hui et portem 5 receptes fàcils i saludables amb verdures, pren nota!

El primer que hauràs de fer és consultar quines són les verdures de temporada. Segur que al teu mercat municipal o tenda de proximitat en trobes de la millor qualitat. Tingues en compte que hi ha algunes verdures i hortalisses de les que podem gaudir tot l’any, però hi ha algunes que tenen una època concreta en què el seu consum és més recomanable. 

 

Receptes amb verdures

  • Pastís de carabassó. Pot paréixer una recepta complicada, però no ho és. Sols has de ratllar el carabassó i afegir-lo a un bol gran. Després talla una ceba i fica-la al mateix bol. Pots utilitzar més verdures, per fer encara més completa la recepta. Afegeix al bol: llet, ous, farina i un poc de llevat. Mescla-ho bé i fica-ho en un recipient apte per al forn. Boníssim!
  • Cremes i sopes fredes. Ací la imaginació és la teua millor aliada! Pots fer qualsevol tipus de combinació de verdures per tal de trobar la que més t’agrade: una ‘vichyssoise’ per als dies de més calor, una crema d’espinacs, de carlota, de carabasseta, de xampinyons… hi ha moltíssimes combinacions possibles!
  • Ratattouille. Una recepta completa, senzilla i molt saludable. Sols has d’utilitzar: ceba, tomaca, carabasseta i albergínia i disposar-ho fent un cercle. A més de boníssim, és una excusa perfecta per animar als més xicotets i xicotetes a cuinar amb tu.
  • Rotllos d’albergínia. Esta recepta pot fer-se bé amb albergínia o amb carabassó. És perfecta per preparar un aperitiu saludable quan tens convidats a casa. Talles l’albergínia de forma allargada, la cuines i fas el rotllo amb un poc de formatge. 
  • Pimentó farcit. Tot un clàssic! Pot preparar-se amb carn picada o bé sols amb altres verdures, depén dels gustos. També es pot fer amb altres verdures com tomaca farcida, carabasseta farcida, o albergínia farcida. 

Compatir aquesta notícia