5 receptes ràpides i saludables per a novembre amb productes de temporada

En este article trobaràs 5 receptes ràpides basades en productes de temporada del mercat de novembre. Si compres als mercats municipals podràs trobar carabassa, espinacs, bròcoli, magrana, poma i pera. Ingredients frescos i locals que et faciliten plats nutritius i sostenibles.

1) Crema de carabassa amb espinacs

Ingredients per a 2-3 persones:
– 600 g de carabassa pelada i tallada a daus
– 100 g d’espinacs frescos
– 1 ceba xicoteta
– 1 creïlla xicoteta (opcional)
– 500 ml de caldo de verdures o aigua
– Oli d’oliva verge, sal i pebre
– Un poquet de crema vegetal o iogurt per a servir (opcional)

Preparació:
1. Sofregeix la ceba picada en una olla amb un poc d’oli fins que quede translúcida.
2. Afig la carabassa i la creïlla, dona-li unes voltes i cobreix amb el caldo. Cou a foc mitjà 15 minuts.
3. Afig els espinacs en els últims 2 minuts perquè es facen.
4. Tritura amb la batedora fins a obtenir una textura suau. Rectifica de sal i pebre.
5. Serveix amb un raig d’oli i, si vols, una cullerada de crema vegetal.

2) Amanida temperada de magrana i bròcoli

Ingredients per a 2 persones:
– 1 bròcoli xicotet, tallat en florets
– 1 magrana
– 1 cullerada de llavors de gira-sol o pinyons
– 50 g de formatge fresc o formatge de cabra (opcional)
– Oli d’oliva, vinagre de poma, una culleradeta de mel, sal i pebre

Preparació:
1. Blanqueja el bròcoli 2-3 minuts en aigua bullint i passa’l per aigua freda.
2. Barreja l’oli, el vinagre i la mel per a fer la vinagreta.
3. En una paella escalfa lleugerament el bròcoli amb la vinagreta per a servir-lo tebi.
4. Combina amb les llavors de magrana i el formatge. Serveix immediatament.

3) Compota ràpida de poma i pera amb canyella

Ingredients per a 4 persones:
– 3 pomes, pelades i tallades a daus
– 2 peres, pelades i tallades a daus
– 2 cullerades de sucre o mel (al gust)
– 1 branca de canyella o una culleradeta de canyella en pols
– Suc d’una llima

Preparació:
1. Posa la poma, la pera, el sucre, la canyella i el suc de llima en una cassola.
2. Cou a foc baix 20 minuts fins que la fruita estiga tendra. Tritura si vols una textura més fina.
3. Deixa refredar i guarda en frascos de vidre.
Usos: ideal per a acompanyar iogurt, torrades o com a farcit per a pastissos.

4) Saltat exprés de verdures d’hivern amb cigrons

Ingredients per a 2-3 persones:
– 1 llauna de cigrons cuits
– 1 grapat d’espinacs o bleda
– 1 carlota en làmines fines
– 1 gra d’all picat
– Oli d’oliva, comí en pols, sal i pebre

Preparació:
1. Salta l’all en oli, afig la carlota i cou 3-4 minuts.
2. Afig els cigrons i remena 2 minuts; condimenta amb comí, sal i pebre.
3. Finalment, incorpora les fulles verdes i remena fins que es queden blanes. Serveix calent.

5) Pinxos ràpids d’albergínia i formatge fresc

Ingredients per a 4 persones:
– 1 albergínia gran tallada a rodanxes
– Oli d’oliva, sal i pebre
– Formatge fresc o formatge tipus brie en porcions xicotetes
– Mel o reducció de vinagre balsàmic per a acabar

Preparació:
1. Grill o paella: cuina les rodanxes d’albergínia amb un poc d’oli fins que dauren.
2. Col·loca una porció de formatge damunt de cada rodanxa i acaba amb un toc de mel o balsàmic.
3. Serveix com a aperitiu o acompanyament.

Estes receptes són idees senzilles per aprofitar productes locals i de temporada. Adapta quantitats al teu gust i no dubtes a preguntar al venedor o al productor del mercat per variants i consells d’elaboració.

 

Compatir aquesta notícia