Tots els dies cuinem, cada volta fem més receptes noves, coneixem nous ingredients i els introduïm en la nostra alimentació…
Però segur que hi ha algunes coses que se t’escapen, per això et deixem 5 trucs de cuina que segur que no coneixies i que et seran molt útils per al teu dia a dia.
Neteja els teus tuppers de tomaca fregida.
Segur que has guardat els macarrons amb tomaca del dia anterior en un tupper i ho has guardat en la nevera. En sacar-lo per a menjar-te’ls, i posar-los en un plat del tupper t’has adonat que este s’ha tenyit i s’ha quedat de color roig.
Saps que hi ha una forma superfàcil de llavar la tomaca dels tuppers? I no, no és posant-lo al rentaplats.
Posa un poc d’aigua i sabó de rentar els plats al tupper, fica un parell de papers de cuina junt amb la mescla. Tapa el tupper i agita amb totes les teues forces.
Quan òbrigues el tupper veuràs el canvi, és increïble!
Neteja les teues espàtules i utensilis de cuina de fusta.
Les utilitzem diàriament, en diferents preparacions, i al llarg de la seua vida van adquirint un color i unes olors… que no són molt naturals.
La fusta és un material porós, que amb el pas del temps agafa sabors i colors dels aliments amb els quals l’utilitzem.
Sempre els netegem amb sabó neteja plats o els fiquem al rentaplats, però hi ha un truc molt millor per a deixar-los com nous.
Posa una cassola amb aigua i porta-la a ebullició. Introdueix tots els utensilis de cuina de fusta a l’interior i deixa que bulla durant uns 10 minuts. Veuràs com ix tota la brutícia! Per a un canvi més significatiu, deixa que s’assequen al sol.
Fes oli amb sabors diferents.
L’oli sempre és el millor dels condiments per als menjars, però si a més pot estar amanit amb diferents sabors, es converteix en el complement ideal.
A més és supersenzill de fer. Soles necessites una glaçonera, oli d’oliva verge extra i els condiments que més t’agraden. Algunes idees poden ser: pebre, caiena, herbes aromàtiques com orenga, timó, julivert…
Plena la glaçonera amb oli d’oliva verge extra, i afegeix en cada quadradet els complements que més t’abellisquen.
Porta’l al congelador i congela tot el temps que necessites. Quan vulgues, soles hauràs de traure un glaçó i posar-lo a la teua paella. Més fàcil impossible!
Talla les tomaques cherry ràpidament.
Són molt sabroses i en les amanides i pastes queden ideals. Però és cert que moltes voltes dona peresa tallar-les, perquè són molt xicotetes.
Però t’ensenyem un truc perquè talles totes de colp en un segon.
Fica un plat boca avall i fica damunt les tomaques cherry. Posa un altre plat damunt i talla entre els dos plats.
Així tallaràs totes les tomaques amb un sol moviment.
Talla la ceba sense plorar.
Tots sabem que és inevitable… Talles una ceba i al cap de pocs minuts les llàgrimes apunten als teus ulls amb una picor insuportable. Això és debut a una substància que es desprén d’esta verdura en tallar-la.
Però hem descobert un truc perquè no et passe mai més.
Si poses la ceba al congelador abans de tallar-la, no es desprendrà la mateixa quantitat d’esta substància i els ulls et picaran molt menys. O també pots llevar-li la pell i ficar-la durant uns 30 segons al microones, així s’alliberaran els gasos que et faran plorar.