5 trucs essencials per a aconseguir una truita de creïlles espectacular

Hui se celebra el dia internacional d’un dels plats més típics de la gastronomia espanyola, la truita de creïlles.

Un plat centenari que pots menjar soles, en entrepans, acompanyat de carns o de peixos i que cada dia té més adeptes, fent que s’haja convertit en el plat espanyol més conegut internacionalment.

Cada dia són més els bars i restaurants que l’ofereixen en les seues cartes i que s’especialitzen en este plat, fent truites de centenars de sabors, amb ingredients molt peculiars.

Però la realitat és que no hi ha res com la truita de creïlles de la teua iaia o iaio o de la teua mare o pare. Amb un sabor especial, daurada per fora i tendra i suau per dins. Com ho faran? Et deixem 5 trucs perquè la teua se li semble encara que siga un poquet.

1. Tria ingredients de primera qualitat

Per a fer una truita de creïlles no es necessiten molts ingredients (ous, creïlles, ceba -o no-, sal i oli d’oliva), però és imprescindible que si volem que ens isca especialment bona, hem de comprar ingredients de primera qualitat.
Per això et recomanem triar ous camperols i creïlles de temporada que podràs trobar als mercats locals.

2. Tapa les creïlles quan les estigues fregint

Una vegada aboques les creïlles en la paella amb oli, tapa-les. D’esta forma, a més d’evitar embrutar, aconseguiràs que les creïlles queden més blanetes i es facen en menys temps.

3. No bates molt els ous

Per a aconseguir que una truita quede daurada per fora i poc quallada per dins, la clau està en no batre els ous amb molta força, ja que no ha d’eixir espuma quan els bates.
Per això, si ets amant de la truita liquida per dins, utilitza una cullera per a batre els ous en comptes d’una forqueta.

4. L’ou ha de cobrir les creïlles un dit i mig

Un dels passos més difícils per a fer una bona truita és saber bé les proporcions d’ou i creïlles.
Si vols que la truita et quede ben quallada, ha de quedar una pasta espessa quan afegisques les creïlles fregides a l’ou.
Però, si pel contrari, vols una truita poc feta i melosa, l’ou haurà de cobrir les creïlles un dit i mig, donant com a resultat una mescla bastant líquida.

5. Tria una bona paella

És imprescindible que no s’apegue, ja que sinó encara que tinguem bons ingredients, la truita no eixirà en el seu punt.
És recomanable utilitzar una paella antiadherent i de bona qualitat, que a ser possible, usem a soles per a la preparació de truites.

 

Compatir aquesta notícia