Abadejo amb mel, ceba i panses. Recepta, beneficis i curiositats de l’abadejo.

L’abadejo és un dels peixos més magres que podem trobar en el mercat, sent la seua riquesa en proteïnes d’alt valor biològic i la seua escassa aportació de greix les seues característiques nutricionals més destacades, per això té una escassa aportació calòrica. A més, es tracta d’un peix de digestió amable i amb espines fàcils d’identificar.

La major part de les reserves de greix de l’abadejo es troben en el seu fetge, una font especialment valorada d’àcids grassos omega tres i de vitamines liposolubles. En fresc, és una de les espècies de peix amb nés sodi, gens preocupant, sobretot quane s compara amb les extraordinàries quanitat d’este mineral presents en l’abadejo salat.

La seua temporada de pesca típica, de desembre a maig, unit a la seua facilitat per a conservar-se en saladura, fan d’este peix tot un clàssic dels menús de Quaresma, període d’abstinència marcat per l’Esglèsia Catòlica, en el que no es permet menjar carn (d’animals no aqüífers).

Abadejo amb ceba, mel i panses.

Necessitem els següents ingredients (per a dos):

  • Dos lloms d’abadejo
  • Una ceba mitjana
  • Panses
  • Pinyons
  • Una cullerada gran de mel
  • Farina per a arrebossar l’abadejo
  • Oli

Per a preparar-lo, cal que arrebossem en un plat l’abadejo amb farina i el posem a fregir ja arrebossat en una paella amb oli. Al mateix temps, tallem la ceba en juliana i l’aboquem en una cassola amb tapadora. La daurem amb poquet oli fins que estiga transparent.

Afegim els pinyons i els sofregim fins que agafen color. Aboquem un cullerada de mel i anem remenant-ho tot fins que es faça un suquet. Després posem un grapat de panses. A continuació, passem l’abadejo a la cassola i el tapem. El deixem a foc molt lent procurant que el peix es barrete amb el suquet que hem fet. I a gaudir!

 

 

Compatir aquesta notícia