En el mes d’abril, la primavera es respira a l’aire i també als mercats. L’horta valenciana s’ompli de color i sabor amb productes frescos que conviden a cuinar plats deliciosos. Este és el mes ideal per traure el màxim profit als ingredients locals i de temporada. Et proposem algunes receptes fàcils per gaudir a casa i sorprendre familiars i convidats.
Però, què ens ofereix l’horta al mes d’abril?
És el mes d’esplendor per a moltes verdures i hortalisses. Entre elles trobem les carxofes, les faves, els pésols, els espinacs, les bledes, les cebes tendres o els enciams. Encara que també és un mes ideal per gaudir de fruites com les maduixes o els nispros.
I quines receptes podem elaborar amb estos ingredients? Et donem algunes idees:
Saltat de faves tendres amb pernil i ceba tendra
Un clàssic deliciós per al qual només necessitaràs faves acabades de pelar, cebes tendres, trossets de pernil serrà i oli d’oliva. Salta-ho tot a la paella i gaudeix d’un plat ràpid i ple de sabor.
Amanida tèbia de carxofes
Neteja i talla les carxofes en làmines fines i salta-les en una paella amb un poquet d’oli i all fins que estiguen cruixents. Acompanya-les amb canonges, ou dur i una vinagreta de llima i mostassa. Una explosió de primavera a cada mos.
Arròs melós amb verdures de temporada
Aprofita una bona base de sofregit amb ceba, tomaca i pimentó, afegeix les teues verdures favorites del mes, com carxofes, pésols o bledes, i un bon caldo de verdures. Quan haja bullit un poc i les verdures estiguen quasi fetes, afegeix l’arròs i deixa coure. Com a resultat: un arròs suau i de temporada.
Coca d’espinacs i panses
Salta els espinacs en una paella amb oli d’oliva i un poc d’all, pinyons i panses. Posa la mescla sobre una massa de fulls i enforna fins que estiga daurada. Un plat perfecte com a entrant, però del qual també pots gaudir en un sopar més lleuger.
Maduixes amb crema de nispros
Per al toc dolç, que sempre ve de gust després de cada dinar o sopar. Tritura els nispros pelats amb un poc de iogurt grec natural i mel. Posa la crema a la base d’un got o copa, i damunt, afegeix unes maduixes tallades. Un postre ràpid, saludable i amb molt de sabor a primavera.
Cuinar amb productes de temporada no sols és més saborós, sinó que també és una manera de cuidar el medi ambient i donar suport als agricultors locals. Este mes d’abril, ompli la teua cuina de colors, aromes i textures de l’horta valenciana.