Alvocat, un producte molt popular

Moltes vegades hauràs vist l’alvocat en plats saludables i veggies en Instagram. I és que, esta fruita està plena de greixos saludables i ens aporta molts beneficis. Com per exemple, controlen la pressió arterial, regulen els nivells de sucre, augmenten l’absorció de nutrients i cuiden la nostra pell.

Per al desdejuni, en ensalades o com a acompanyant de plats principals, l’alvocat és un aliment molt recurrent, ric i saludable que hem d’afegir a la nostra dieta diària.

Valor nutricional de l’alvocat

  • Calories: 160 kcal 
  • Greixos totals: 15 g 
  • Colesterol: 0 mg 
  • Sodi: 7 mg 
  • Potassi: 485 mg 
  • Hidrats de carboni: 9 g 
  • Proteïnes: 2 g

Propietats

  • Conté greixos saludables

El principal component de l’alvocat són els greixos, però estos són de tipus sa. En concret, monoinsaturats, com els de l’oli d’oliva.

  • Vitamina E

Esta vitamina protegeix la membrana de les cèl·lules i pot previndre el desenvolupament de malalties cancerígenes.

  • Minerals

Respecte als micronutrients, destaca per ser ric en sals minerals com magnesi, potassi, fòsfor i ferro.

  • Fibra

Altres propietats de l’alvocat són la seua aportació de fibra, que està al voltant dels 2-3 grams per cada 100 grams. Açò, provoca una major sensació de sacietat. També, afavoreix el trànsit intestinal i disminueïx i ajuda a previndre el restrenyiment.

Consells

L’alvocat madura i es conserva a temperatura ambient. Si el que desitges és accelerar el procés de maduració, es poden embolicar en paper junt amb una poma o un plàtan, i deixar-los pròxims a una font de calor.

Pel contrari, per a detindre el procés de maduració i conservar-los durant més temps, es poden guardar sencers en la nevera.

Compatir aquesta notícia