APHORTA: El DNI dels productes de l’horta valenciana

Impulsada per les entitats que integren València Observatori Local de la Sostenibilitat Alimentària (VOLS A VALÈNCIA), l’etiqueta Aphorta identificarà les hortalisses i fruites que es comercialitzen a la Tira de Comptar de Mercavalència.

El Saló de Cristall de l’Ajuntament de València va acollir dimarts passat 17 d’octubre la presentació en societat de l’etiqueta Aphorta, una de les iniciatives de protecció, defensa i promoció dels productes agrícoles autòctons més rellevants de quantes s’han dut a terme en les últimes dècades en la nostra Comunitat. El distintiu, impulsat per les 11 entitats i empreses que conformen VOLS A VALÈNCIA (la Delegació d’Energies Renovables, la Fundació Observatori del Canvi Climàtic, la Delegació d’Agricultura, Horta i Pobles de València, CERAI, VSF-Justicia Alimentària, ADICAE Comunitat Valenciana, la Regidoria de Comerç, la Delegació de Sanitat i Promoció de la salut, la Delegació d’Educació, Mercavalència i la Unió de Consumidors de València), posa en valor, identifica amb senzillesa i garanties, i atorga rang de marca a les fruites i verdures de proximitat i temporada cultivades en l’horta valenciana pels agricultors que conformen la Tira de Comptar.

L’etiqueta Aphorta permetrà conéixer tota la informació disponible sobre cada producte i inclourà un complet document de traçabilitat per a la seua consulta per part del consumidor final.

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de comerç i president de Mercavalència, Carlos Galiana, van ser els responsables de conduir un esdeveniment que es va completar amb la presentació de la campanya ‘La Patrulla Carxofa’, dirigida a difondre entre els més menuts pautes d’alimentació i consum saludables i socialment responsables. L’acte va servir a més com a colofó de les múltiples iniciatives que les autoritats municipals valencianes han dut a terme durant 2017 per a promocionar i posar en valor la Tira de Comptar, una institució amb més de 800 anys d’història i que és una de les joies de la corona de Mercavalència en la seua aposta per la promoció dels hàbits de vida saludable i l’alimentació sostenible. Entre altres, cal destacar la concessió de la Medalla d’Or de la ciutat, o la inversió de 800.000 euros per al recondicionament i millora de les seues instal·lacions a Mercavalència.

Compatir aquesta notícia