El bacallà està de temporada! I què millor que aprofitar-ho amb una bona recepta, fàcil i diferent, per a disfrutar d’este peix? Doncs ací tenim els passos a seguir per a cuinar un deliciós plat de mandonguilles de bacallà.
Ingredients per a 2 persones:
400 g Molles de bacallà
1 Ceba
1 Ou
50 g Molla de pa
30 ml Llet
Pa ratllat (cullerada sopera)
Julivert
1 Gra d’all
30 ml Vi blanc
Oli d’oliva verge extra (3 cullerades)
Farina de blat
100 ml Caldo de peix o fumet
Salsa de tomaca (1 cullerada)
Com fer mandonguilles de bacallà
Temps total aproximat: 40 minuts
- Tallem el peix com si fora carn picada.
- Incorporem el bacallà amb julivert picat, 1 gra d’all, la molla de pa remullada amb la llet i l’ou i formem una massa.
- Quan la massa tinga una forma uniforme, formem boles, les passem per farina i les fregim fins a daurar-les.
- Retirem en paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i reservem.
- Preparem la salsa: afegim a la paella una ceba en trossos molt xicotets i cuinem en oli d’oliva. Afegim el vi blanc i esperem fins que evapore. Incorporem 100 ml de caldo de peix i baixem el foc, deixant que es cuine durant 10 minuts. Afegim la salsa de tomaca fregida i mesclem bé. Triturem la salsa amb la batedora de mà.
- Finalment, ajuntem les mandonguilles i la salsa i cuinem suaument uns 5 minuts.
Bon profit!
I si vols més receptes: Receptes amb bacallà, el peix de temporada