Aprén a cuinar mandonguilles de bacallà

El bacallà està de temporada! I què millor que aprofitar-ho amb una bona recepta, fàcil i diferent, per a disfrutar d’este peix? Doncs ací tenim els passos a seguir per a cuinar un deliciós plat de mandonguilles de bacallà. 

 

Ingredients per a 2 persones:

400 g Molles de bacallà 

1 Ceba 

1 Ou 

50 g Molla de pa  

30 ml Llet 

Pa ratllat (cullerada sopera)

Julivert 

1 Gra d’all

30 ml Vi blanc 

Oli d’oliva verge extra (3 cullerades) 

Farina de blat 

100 ml Caldo de peix o fumet 

Salsa de tomaca (1 cullerada)

 

Com fer mandonguilles de bacallà

Temps total aproximat: 40 minuts 

  1. Tallem el peix com si fora carn picada.
  2. Incorporem el bacallà amb julivert picat, 1 gra d’all, la molla de pa remullada amb la llet i l’ou i formem una massa. 
  3. Quan la massa tinga una forma uniforme, formem boles, les passem per farina i les fregim fins a daurar-les. 
  4. Retirem en paper absorbent per a retirar l’excés d’oli i reservem. 
  5. Preparem la salsa: afegim a la paella una ceba en trossos molt xicotets i cuinem en oli d’oliva. Afegim el vi blanc i esperem fins que evapore. Incorporem 100 ml de caldo de peix i baixem el foc, deixant que es cuine durant 10 minuts. Afegim la salsa de tomaca fregida i mesclem bé. Triturem la salsa amb la batedora de mà.
  6. Finalment, ajuntem les mandonguilles i la salsa i cuinem suaument uns 5 minuts. 

 

Bon profit!

 

I si vols més receptes: Receptes amb bacallà, el peix de temporada



Compatir aquesta notícia