Aprén a preparar la recepta tradicional de les clòtxines valencianes

Aprén a preparar la recepta tradicional de les clòtxines valencianes

La clòtxina valenciana és una de les meravelles de la nostra gastronomia. És una autèntica joia del Mediterrani, criada en aigües valencianes.

Abans de començar a cuinar-les, és important que sàpigues com distingir la clòtxina valenciana de la resta de musclos. Quan vages a comprar a la teua pescateria de proximitat, el primer que has de fer és fixar-te que tinguen l’etiqueta amb la marca regulada de “Clòtxina de València”, a més del distintiu de “Marca de Qualitat de la Comunitat Valenciana”. Pel que respecta a l’aspecte físic, la nostra clòtxina és més xicoteta i té un color més pàl·lid, però que no t’enganye la seua aparença perquè dins amaga un sabor intens.

Ara que coneixem  més el nostre producte, ja estem preparats per a cuinar unes clòtxines al vapor com ho faria un autèntic xef!

 

INGREDIENTS

– 1 kg de clòtxines valencianes.

– 4 grans d’alls.

– 1 llima.

– Grans de pebre negre.

– Oli d’oliva.

– 1 fulla de llorer.

 

ELABORACIÓ

En una cassola, afegeix els alls tallats i la llima tallada en quatre trossos. Com a pas opcional, pots ficar-hi també una fulla de llorer i grans de pebre negre però, si vols conservar l’original sabor de mar, pots obviar esta part.

Tira un raig d’oli d’oliva verge extra i les clòtxines, tapa la cassola i deixa-ho coure a foc mitjà.

Una vegada comencen a soltar el caldo i a bullir, deixa-les al foc un parell de minuts més, cuinant-se amb el vapor.

 

I ja estaria! T’ha paregut fàcil? Doncs ara és el teu torn, a cuinar!

Compatir aquesta notícia