Aprén a preparar moniato al forn, una recepta senzilla i saludable

Aprén a preparar moniato al forn, una recepta senzilla i saludable

El moniato és una de les joies de la tardor i podem gaudir d’ell des d’octubre fins a març. Per això, ara és el moment òptim per al seu consum i per a preparar delicioses receptes. En la cuina, és un producte que ens permet donar varietat als nostres menjars i que es pot servir com a guarnició, aperitiu o plat principal. Deixa volar la teua imaginació!

Es tracta d’un tubercle molt similar a la creïlla i que té un perfil nutricional també molt semblant. A vegades, el dilema gira al voltant de quin dels dos és més sa, però tot depén de com es cuinen. Per exemple, si comparem les tradicionals creïlles fregides amb tires de moniato al forn, el moniato seria més saludable.

A l’hora de comprar el moniato, és important que triem els que tinguen un aspecte més ferm, ja que és un producte fràgil. Per descomptat, la qualitat de les teues receptes dependrà exclusivament de la matèria primera, per això és recomanable que acudisques sempre al teu mercat municipal o tenda de proximitat, on trobaràs el millor producte per a tots els teus plats.

Maneres de cuinar el moniato

Moniato al forn

Hi ha diferents maneres de cuinar el moniato; de fet, podem utilitzar aquest producte per a fer plats dolços o salats. Però sense dubte, el moniato al forn és la manera més fàcil i coneguda de preparar-lo.

Per a preparar-ho tan sols hauràs de rentar els moniatos, embolicar-los amb paper de plata i deixar que el forn faça la resta. Una vegada cuinats, deixa’ls reposar uns 10 minuts i fes-los un tall longitudinal en el centre per a retirar la primera capa. Després, una vegada accedeixes a la carn del moniato rostit, assaona amb sal, pebre negre i qualsevol altra espècia que vulgues. El resultat és increïble!

Moniato a tires

Una altra opció molt típica és tallar el moniato a tires i cuinar-lo al forn imitant les creïlles fregides, però molt més saludables. Si bé és cert que no aconseguirem aquest acabat súper cruixent típic de fregir els aliments, podem aconseguir una textura molt semblant aplicant uns senzills trucs:

Talla el moniato en palets fins, no molt gruixuts.

– Procura que totes les peces siguen de la mateixa grandària.

Una vegada tallats, remulla’ls en aigua freda durant 30 minuts i després asseca’ls bé.

Pinta els bastons amb oli.

– Fica sal només després de cuinar-los.

No els amuntones en la safata.

Rosteix-los a temperatura alta, sobre la reixeta i donant-los la volta a la meitat del temps.

Aquesta opció és molt bona per a picar entre hores o si vols preparar un aperitiu que siga saludable. Pots acompanyar-ho d’un hummus i unes crudités, triomfaràs!

Compatir aquesta notícia