Apunta’t al caqui!

El caqui és una fruita originària de la Xina i el Japó. Té un alt valor nutritiu i un alt contingut en aigua, per això és adient per desintoxicar l’organisme.

És una fruita de sabor dolç, color taronja o vermellós i de polpa carnosa. Però cal tenir en compte que també aporten una quantitat important d’hidrats de carboni, amb una elevada concentració de calories respecte a altres fruites.

Els seus beneficis destacables són que tenen una alta aportació de fibra, per la qual cosa ajuden a combatre el restrenyiment; ajuden a mantenir la pell sana, reforcen els ossos pel seu alt contingut en calci, i ajuden a la formació de col·lagen pels seus nivells de concentració de vitamina C.

I una dada important: La taula nutricional de l’OMS recomana el consum al dia de 3 fruites i 4 vegetals, i només un caqui cobrix les necessitats de fruita del nostre organisme. A més, el millor moment per disfrutar del caqui és la tardor, juntament amb la xirimoia o la magrana. Aprofita-ho!

Anem a descobrir algunes receptes amb caqui que potser no conegues…

Natilles de xocolata i caqui

Pelem els caquis, afegim iogurt i cacau en pols i ho triturem. Servim esta barreja en gots, afegim per sobre trossets de caqui i també ratlladura de xocolata negra i una mica de canyella.

Porridge de civada amb caquis i baies de goji

El porridge és una preparació de civada que es pren calenta.

Posem llet a bullir amb els flocs de civada i ho cuinem a foc lent, remenant de tant en tant. Quan tinguem una textura de farinetes, ho deixem reposar uns minuts.

Servim el porridge en bols i afegim a cada un algunes baies de goji, unes pipes de gira-sol, mig caqui i mitja pera.

Galette de caquis

Precalfem el forn a 180ºC.

Rentem i tallem els caquis en làmines i, en un bol, barregem sucre, fècula de blat de moro, extracte de vainilla i ratlladura de llimona.

Estenem la massa de pasta fullada al motlle d’enfornar, untem la massa amb la barreja del bol i per sobre col·loquem les làmines de caqui. Tanquem les vores de la massa cap a l’interior, formant la galette.

Batem un ou amb llet i pinzellem tota la massa. Finalment, empolvorem sucre glas i ho enfornem durant 45 minuts.

Compatir aquesta notícia