Arriba la tardor i amb ella nous productes de temporada

Hui inaugurem una nova estació de l’any: la tardor. I com amb cada estació, reapareixen els seus productes de temporada. Aquells que estaran més frescos, que seran de millor qualitat i que a partir d’ara podrem tornar a trobar als aparadors dels mercats. Saps quins són? Te’ls recordem!

Verdures

De setembre a desembre és la millor època per a comprar i consumir:

Bledes

Perfectes per a una alimentació saludable i protagonistes d’un plat tan valencià com l’arròs amb bledes, ideal per als mesos de fred.

Moniatos

Amb infinitat de possibilitats de cuinar-la: en purets, cremes, rebosteria… o inclús com creïlles fregides. Ho has provat?

Carabassa

Rica en aigua, en fibra, en carotens i amb una baixa densitat calòrica. Què més es pot demanar?

Cols

Encara que no siguen les favorites de molts, ara és la seua millor època. Dona’ls una oportunitat.

Espinacs

Una font de vitamines, de fibra, d’antioxidants… amb un valor calòric baixíssim. Es poden consumir tant fresques com cuinades, així que anima’t amb una ensalada espinacs.

Carlotes

Un tubèrcul molt més lleuger i menys calòric que les creïlles. Són molt hidratants i un poc dolces, però són una perfecta font de vitamines i minerals com el magnesi, el potassi o el fòsfor.

Bolets

Encara que no pertanyen a la varietat de les verdures, són una gran guarnició. A la planxa, en crema… estan delicioses. I si t’animes pots anar a recol·lectar-les tu mateix, però amb molta precaució amb les varietats.

Espàrrecs bladers

Un aliment idoni per a les dietes d’aprimament perquè són baixes en calories. A més tenen molta fibra i un gran poder saciant. També millora la memòria i evita el deteriorament cognitiu.

Fruites

A les verdures de tardor, sumem les fruites com:

Caquis

Encara que és originari d’Àsia, cada dia més ho podem trobar als nostres mercats. Amb un sabor molt dolç, es pot utilitzar tant en receptes dolces com salades i és ric en minerals com el potassi i la vitamina A.

Castanyes

Un snack súper saludable si ho fas a la paella, forn o microones, encara que també es pot consumir com a puret o crema o inclús en tortes o flams. Té infinites possibilitats!

Xirimoies

No és una fruita tan popular, però has de provar-la. Amb una pell verda i un interior carnós i bla amb moltes llavors negres té un deliciós sabor molt dolç.

Magranes

Una fruita molt diürètica amb una gran capacitat antioxidant que es pot utilitzar per a moltes receptes. Sola està deliciosa, però en amanides li dona un toc cruixent molt ric.

Mandarines

Una gran font de vitamines i fibra. Fàcil de pelar i de menjar, es converteix en un snack perfecte per a menjar entre hores.

Taronges

El producte valencià per excel·lència ara plena els nostres fruiters.

Poma

Un aliment ric en antioxidants i que ajuda a mantindre sota control els nivells de sucre en sang. Té més de cinc mil varietats i totes estan delicioses.

Raïm

Encara que les associem a la nit de Cap d’Any, ara és la seua temporada. Una altra magnífica font de vitamina, fibra i antioxidants.

Peres

Les podem gaudir i veure al mercat durant tot l’any gràcies a les seues més de tres mil varietats, ara és el seu moment. Prova-les i notaràs la diferència.

Peix

Des del mar ens arriben també alguns productes de temporada com:

Roger

Característic pel seu color rosa és propi del nostre mar, el Mediterrani. Té un sabor exquisit que has de tastar.

Llenguado

Molt fi i amb una textura molt agradable, i a més és molt fàcil de preparar: a la graella tindrà un sabor meravellós.

Orada

Un peix molt lleuger i baix en calories. Amb un sabor molt suau que permet cuinar-lo de moltes formes diferents.

Bacallà

Tota una delícia. El bacallà és baix en greixos i alt en omega-3.

 

I com no, és molt important tindre en compte en aquesta època la fruita seca: les ametles, les avellanes, les anous, els cacaus, els anacards, els pistatxos…
Estan tots al seu millor moment i t’animem a comprar-los amb corfa i obrir-los a casa, notaràs un sabor molt més fresc i una textura més agradable.
Aporten una gran dosi d’energia i un alt contingut en fibra, que ajuden a alentir l’assimilació d’hidrats i evitar pics de glucosa. A més tenen molta proteïna i greixos saludables que protegeixen el cor i el cervell. Són súper aliments que has de menjar esta tardor.

Compatir aquesta notícia