Arròs amb bledes, una recepta tradicional valenciana

Arròs amb bledes, una recepta tradicional valenciana

Si porta arròs, és de València! L’arròs amb bledes és un plat tradicional de la gastronomia valenciana. Es tracta d’una recepta que va molt lligada al record de les nostres àvies cuinant els diumenges per a reunir a tota la família al voltat de la taula.

Ara és el moment perfecte per a cuinar aquest plat, ja que la seua component principal, les bledes, estan de temporada i és el millor moment per consumir-les. Podràs trobar tots els ingredients en el teu mercat municipal o tenda de proximitat, on sempre disposaràs de la millor qualitat per a elaborar els teus plats.

Esta és una recepta que ha anat passant de generació en generació i, com passa amb totes les receptes tradicionals, després de tants anys cuinant-la, pot ser que hagen sorgit variants. No obstant això, intentarem explicar com es cuina el plat tradicional valencià d’arròs amb bledes.

Recepta valenciana d’arròs amb bledes

Els seus ingredients principals són l’arròs, les bledes, els fesols blancs i les creïlles. En alguns casos també és possible trobar altres ingredients com caragols, però això ja dependrà dels gustos de cadascú.

INGREDIENTS (4 persones):

  • 400 g d’arròs
  • 150 g de fesols blancs
  • 2 creïlles mitjanes
  • 2 grans d’all
  • 1 ceba
  • 1 tomaca madurar triturada
  • Un manoll de bledes
  • Oli d’oliva verge extra
  • Pebre roig dolç
  • Safrà i sal

Si tenim els fesols prèviament cuinats, no tardarem més de 20 minuts en tindre el nostre plat d’arròs llest per a menjar. En cas contrari, tardarem una miqueta més, però valdrà la pena. A cuinar!

ELABORACIÓ

  • Pica la ceba, lamina els alls i sofrig-ho en una cassola amb una mica d’oli d’oliva.
  • Incorpora les bledes i contínua cuinant-ho uns minuts.
  • Afig la tomaca, el pebre roig i les creïlles trossejades, juntament amb una mica de sal. Deixa que es cuine durant diversos minuts a foc lent. Cobreix-ho tot amb aigua i remou de tant en tant.
  • Deixa que bulla durant 20 minuts a foc fort i afig els fesols cuits, l’arròs, el safrà i els caragols (opcional).
  • Durant els primers 5 minuts deixem que es cuine a foc fort i després ho baixem fins que l’arròs estiga cuit  (uns 10 minuts, depenent del tipus d’arròs).
  • Deixa reposar 5 minuts i a menjar!

Compatir aquesta notícia