Arròs amb fesols i naps, la recepta tradicional valenciana

Arròs amb fesols i naps, la recepta tradicional valenciana

Com sempre diem, València és sinònim d’arròs. Per això hui prepararem una recepta típica de la gastronomia valenciana com és l’arròs amb fesols i naps. Es tracta d’un tipus d’arròs caldós que és típic preparar en hivern per a combatre el fred, però que està tan bo que ho podem menjar en qualsevol moment. 

Com el seu propi nom indica, els ingredients principals d’esta recepta són els fesols I el nap.A més, si voleu fer la preparació tradicional, es necessitarà una caldera de fang gran.

Com a tota recepta tradicional, amb el pas del temps van sorgint variants I es va innovant i substituint uns ingredients per uns altres. Però en esta ocasió tractarem de ser el més fidels possible a la recepta original.

 

INGREDIENTS 

  • Carn de poc trossejada.
  • Nap.
  • Napicol.
  • Fesols.
  • Arròs.
  • Penques de bleda fresca.
  • Ceba.
  • 4 dents d’all.
  • Tomaca.
  • Sal.
  • Safrà.
  • Aigua.

 

ELABORACIÓ

  • El primer que hem de fer és ficar a remull els fesols un dia sencer. 
  • Fiquem aigua en l’olla i la posem a calfar.
  • Afegim el porc, els fesols, el safrà I les penques de bleda.
  • A poc a poc, l’aigua anirà bullint (la tapa de l’olla ha de posar-se) i hem d’anar retirant l’espuma que es genere.
  • Paral·lelament, farem un sofregit amb un poc d’oli, sal, ceba i alls picats I la tomaca ratllada. 
  • Després d’una hora bullint, afegirem el nap I el napicol trossejats I també el sofregit. Si cal, rectifiquem de sal.
  • Una vegada estiguen bullits tots els ingredients, afegim l’arròs. És important calcular bé el temps de l’arròs perquè no es passe.

Ja tenim el plat fet i preparat per a servir. Bon profit!

Compatir aquesta notícia