Beneficis i receptes amb lluç: un peix deliciós i saludable

El lluç, amb la seua carn tendra i el seu sabor suau, s’ha guanyat un lloc destacat a la cuina saludable. Este peix blanc ofereix una sèrie de beneficis per a la salut que el converteixen en una excel·lent opció per a qualsevol amant de la bona cuina.

Beneficis del lluç:

  • Ric en proteïnes: És una font de proteïnes d’alta qualitat, essencial per al desenvolupament muscular i la reparació de teixits.
  • Àcids grassos omega-3: Són coneguts pels seus beneficis per al cor i el cervell. El lluç és una excel·lent font d’omega-3, contribuint a una dieta equilibrada.
  • Baix en calories: Ideal per a aquells que busquen mantenir o perdre pes, el lluç té poques calories, però és ric en nutrients essencials.
  • Vitamines i minerals: Aporta una varietat de vitamines, incloent-hi la B12, essencial per a la salut del sistema nerviós, i minerals com el fòsfor, crucial per a la salut òssia.

Receptes delicioses amb lluç:

  1. Lluç al forn amb herbes i llimona: Col·loca els filets de lluç en una safata per al forn, empolvora julivert, farigola i all. Col·loca rodanxes de llimona sobre ells i salpebra al gust. Forna durant 20-25 minuts fins que estiga cuit.
  2. Lluç a la graella amb salsa de mango: Barreja soja i gingebre ratllat per marinar els filets de lluç. Graella els filets fins que estiguen daurats. Prepara una salsa amb mango tallat i coriandre. Serveix el lluç amb la salsa de mango per sobre.
  3. Lluç al vapor amb verdures: Col·loca els filets de lluç en una safata per vapor. Distribueix les pastanagues, bròquil i carabassó al voltant. Afegeix una mica d’oli d’oliva i col·loca rodanxes de llimona sobre el peix i les verdures. Cuina al vapor durant 15-20 minuts o fins que el lluç estiga cuit i les verdures estiguen tendres. Serveix amb julivert fresc per a donar-li un toc de frescor.

El lluç no només ofereix beneficis per a la salut, sinó que també és versàtil a la cuina. Siga al forn o a la graella, este peix es mereix un lloc especial a la taula. Gaudeix d’una àmplia i saludable festa amb el fantàstic lluç!

Compatir aquesta notícia