Beneficis i receptes del calamar

Els calamars són una deliciosa font de beneficis per a la salut. En este article, explorarem els diversos aspectes dels calamars, des de les seues propietats fins a algunes receptes delicioses.

Propietats nutricionals dels calamars

Els calamars són baixos en calories, fet que els converteix en una opció saludable per a tota classe de dietes. Alguns dels beneficis més destacats inclouen:

1. Proteïnes magres: Els calamars són una excel·lent font de proteïnes magres, essencials per al creixement i la reparació dels teixits del cos.

2. Àcid Omega-3: Contenen àcid omega-3, que és conegut per promoure la salut cardiovascular i cerebral.

3. Vitamines i minerals: Els calamars estan plens de vitamines i minerals com la vitamina B12, el calci, el ferro i el zinc, que contribueixen a mantenir el cos sa.

4. Baix en greix: Són baixos en greix i, a més, la major part d’este greix és insaturat, considerat com a greix saludable.

 

Receptes delicioses amb calamars

1. Calamars a la planxa amb all i julivert: Salta els calamars amb all picat i julivert fresc en oli d’oliva fins que estiguen daurats i tendres. És una recepta senzilla i deliciosa que destaca el sabor dels calamars.

2. Calamars a la romana: Esta és una opció clàssica. Passa els calamars per una massa de farina i ou i, després, per una paella amb oli fins que estiguen cruixents i daurats. Serveix-los amb un poc de llimona i alguna salsa.

3. Calamars a la planxa amb salsa de mantega i llimona: Cuina els calamars a la planxa fins que estiguen cruixents i, posteriorment, cobreix-los amb una salsa feta de mantega, llimona, all i julivert. Una combinació simple i deliciosa.

Aprofita els beneficis dels calamars incorporant-los a la teua dieta regular. Són no només deliciosos sinó també nutritius, i les opcions de preparació són àmplies. Disfruta d’un plat saludable i saborós!

Compatir aquesta notícia