Bonítol: propietats i diverses receptes

Propietats i beneficis del bonítol
El bonítol és una excel·lent font de proteïnes, la qual cosa el converteix en un aliment ideal per a mantindre una dieta equilibrada i nutritiva. També és ric en àcids grassos omega-3, que són beneficiosos per a la salut cardiovascular i cerebral, reduint el risc de malalties del cor i millorant les funcions cognitives.

A més, conté importants nutrients que contribueixen al bon funcionament del sistema nerviós, la regulació de la pressió arterial i el reforçament del sistema immunitari.

Receptes amb bonítol

1. Cebiche de bonítol: Prepara un cebiche refrescant i ple de sabor amb bonítol fresc, suc de llimona, ceba morada, coriandre i bitxo picat. Serveix amb alvocat i xips de plàtan per a obtenir una combinació irresistible.

2. Broquetes de bonítol a la graella: Talla el bonítol en daus i enfila’ls en broquetes alternant-los amb trossos de pebrot i ceba. Marina’ls amb una barreja d’oli d’oliva, all, llimona i herbes fresques, i després passa’l per la graella.

3. Bonítol al forn amb verdures: Col·loca filets de bonítol en una safata per a forn junt amb les teues verdures preferides. Rega amb una mica d’oli d’oliva, sal i herbes, i fica’l al forn fins que estiga tendre.

4. Bonítol en conserva: Si vols disfrutar del bonítol durant tot l’any, pots fer conserves casolanes. Marina’l amb oli d’oliva, llimona, all i herbes, després envasa al buit i esterilitza per a aconseguir un producte deliciós i llest per a disfrutar quan vulgues.

Receptes de temporada: Bonítol amb tomaca, pimentó i ceba

Aprofita totes les propietats i beneficis d’este exquisit peix i sorprén la teua família i amics amb plats saludables i plens de sabor. Bon profit!

Compatir aquesta notícia