Calamar amb ceba. Receptes, beneficis i curiositats del calamar.

El consum de calamar suposa una baixa aportació calòrica, mentre que és ric en proteïnes d’alt valor biològic i és una font apreciable d’àcids grassos poliinsaturats del tipus Omega 3. El calamar posseïx en el seu interior una bossa de tinta d’apreciat ús culinari. Si ens cal controlar el colesterol, hem de tindre en compte que en conté vora uns 277 mg per ració estàndar.

Calamar amb ceba

Ingredients que necessitarem:

  • Calamars
  • Cebes
  • Tomaques madures
  • Dents d’all
  • Oli
  • Vi blanc
  • Pebre negre

Com anem a gastar un got de vi blanc per a fer esta recepta, pot ser l’ocasió perfecta per a fer-se un aperitiu amb una copeta i fer temps mentre es fa el calamar.

El primer que hem de fer és tallar alls laminats i cebes en cercles. Posem la paella al foc amb oli i allet. Abans que es daure, tirem la ceba i els calamars. Deixem que es faça a foc lent durant uns vint minuts i tapem la paella. Quan la ceba comence a caramelitzar tirem la tomaca ratllada i també sal al gust de qui vaja a menjar-se el plat.

Passats deu minuts afegim el got de vi blanc. Ara és pot ser l’ocasió perfecta per a fer-se un aperitiu amb una copeta i fer temps mentre es fa el calamar. Amb la paella tapada, deixem uns deu minuts més fins que els ingredients eliminen els seus líquids. Afegim el pebre negre i emplatem. A gaudir!

Compatir aquesta notícia