Calamar i sépia: quina és la diferencia?

Calamar i sépia: quina és la diferencia?

El calamar i la sépia són dos productes que es poden trobar fàcilment a les pescateries de proximitat. No obstant això, és cert que es tracta de cefalòpodes molt pareguts i que de vegades ens pot portar a confusió.

A continuació exposem les principals diferències per a que, quan vages a comprar al teu mercat municipal o tendes de proximitat, tingues clar el que vols comprar.

 

Diferències físiques

Una de les principals confusions que es genera al voltant d’estos dos invertebrats és que els dos compten amb nombrosos tentacles. Però, si et fixes bé veuràs que en realitat el calamar té dos braços i huit tentacles, mentre que la sépia compta amb deu tentacles.

Una altra diferència clara és la grandària. El calamar és allargat i la seua longitud mitjana és de 15 a 25 centímetres, encara que es poden trobar exemplars de fins a 40 centímetres. D’altra banda, encara que el cos de la sèpia és considerablement més ampli, en general, esta és més xicoteta que el calamar, ja que els seus tentacles són més curts i mesura uns 20 centímetres de llarg.

Pel que fa al color, és cert que els dos tenen unes tonalitats molt paregudes, però en els calamars es poden apreciar algunes parts de color rosat que els distingeix de la resta de cefalòpodes. En canvi, la sépia té un color entre gris i beix.

 

La sépia i el calamar a la cuina

Tant la sépia com el calamar són dos productes molt típics de la nostra dieta, però tant la forma d’utilitzar-los a la cuina com el seu sabor és diferent.

El calamar arrebossat és un dels plats més coneguts i que trobaràs en molts restaurants. La forma més freqüent de preparar-lo és en anelles, encara que també es pot veure a tires.  Encara que aquesta és la més coneguda, hi ha més formes de preparar el calamar, com a la planxa, farcits o en un guisat en la seua pròpia tinta.

Pel que fa a la sèpia, és molt utilitzada a la cuina mediterrània pels seus avantatges nutricionals, ja que és rica en iode i a penes te greixos. És molt típic preparar-la a la planxa amb una salsa d’all i julivert o en un guisat.

Els prepares com els prepares i compres el producte que compres, recorda que sempre guanyaràs en qualitat si ho fas a les pescateries de proximitat, ja que compten amb els productes més frescs.

Compatir aquesta notícia