El caqui a la cuina: aprofita al màxim este producte de temporada

És el producte estrela de la temporada, quan arriba la tardor, arriben també els caquis en totes les seues varietats.

Però no sols podem menjar-ho com a postres, sinó que hi ha moltes receptes amb les quals aprofitar tot el potencial que ens ofereix esta meravellosa fruita de temporada.

Una fruita amb un alt contingut en fibra, perfecta per a combatre l’estrenyiment; amb un alt contingut en vitamina C, que ajuda a previndre l’envelliment prematur i l’anèmia; i també un alt contingut en tanins i carotenoides, que protegeixen la pell dels mals causats pels raigs ultraviolats del sol, ajudant a previndre el càncer de pell i també ajudant a enfortir el nostre sistema immunitari.

A més és una fruita molt saciant, molt útil per a controlar la fam i reduir la ingesta d’aliments, promovent la pèrdua de pes.

Tota una “superfruita” que t’ensenyarem com utilitzar, no sols en plats dolços, sinó també en salats:

Amanida de caqui

Ingredients:
– 2 caquis de varietat persimon
– 1 ceba roja xicoteta
– 1 magrana
– 1 alvocat gran
– 1 tomaca
– Julivert
– 1 tassa de suc de llima
– Oli d’oliva
– Sal
– Xile o pebre molts (opcional)

Preparació:
1. Talla en trossos xicotets l’alvocat, la ceba roja, la tomaca i el caqui.
2. Afig a la mescla de tots els ingredients la magrana i el julivert molt picat.
3. Fes l’adreç mesclant el suc de llima, l’oli d’oliva i un polsim de sal. Si t’agrada el picant, este és el moment d’afegir el pebre molt o el xile.
4. Deixa reposar els ingredients amb l’adreç almenys durant 15 minuts.

Es pot menjar com amanida o com un bec de gall diferent, perfecte per a acompanyar carns o peixos a la planxa, o amb uns natxos.

Flam de caqui

Ingredients:
– 4 caquis mitjans
– 2 iogurts naturals
– 1 culleradeta de cacau en pols sense sucre
– 1 culleradeta de canyella
– Xocolata per a decorar

Preparació:
1. Pelem els caquis, els batem amb una batedora de mà i els reservem.
2. En un bol afegim els iogurts naturals, el cacau en pols i la canyella. Mesclem tot bé i reservem.
3. En un got posem al fons els caquis batuts i per damunt la mescla del iogurt que hem realitzat anteriorment i decorem amb la xocolata ratllada.
4. Fiquem en la nevera unes 2 hores i llest.

Pa dolç de caquis

Ingredients:
– 2 caquis madurs
– 150 g de sucre blanc
– 120 cl. d’oli vegetal
– 2 ous grans
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 1 sobre de llevat

Preparació:
1. Pela els caquis, bat-los amb una batedora de mà i reserva.
2. En un bol afegeix els ous i el sucre i bat bé fins a doblar el seu volum. Posa l’oli, mescla i posa per últim els caquis batuts i torna a mesclar.
3. En altre bol afegeix la farina amb el llevat i la canyella i remou bé fins que quede tot integrat.
4. Afegeix a poc a poc els ingredients sòlids a la mescla d’ingredients líquids amb moviments envolupants perquè es facen grumolls.
5. Folra un motle xicotet amb paper de forn i afegeix la massa.
6. Precalfa el forn amb calor dalt i baix a 170º. Enforna durant 40 minuts o fins que el punxes i isca sec. Una vegada cuinat, deixa’l refredar dins del forn entreobert.

Llom de porc amb salsa de caquis

Ingredients:
– 1 tros de llom
– 20 ml. d‘oli d’oliva
– 2 cebes
– 1 carlota gran
– 4 grans d’all
– 4 caquis madurs
– Sal, pebre i clau
– 1 got de vi blanc

Preparació:
1. Segella el llom en una paella amb oli.
2. Una vegada segellat, bull-ho en una olla amb el clau fins que quede tendre, durant una hora aproximadament.
3. En la mateixa paella on has segellat el llom, fes un sofregit amb les cebes, els grans d’all i la carlota.
4. Quan el sofregit estiga quasi llest, afegeix els caquis pelats, el got de vi blanc, el pebre i la sal i continua cuinant durant 5 minuts.
5. Quan el sofregit estiga llest, el portarem a un got batedor i el batrem fins que quede una salsa espessa. Si queda molt espessa, podem afegir un poquet del caldo d’haver bullit el llom.
6. Talla el llom en rodanxes i serveix amb salsa al gust.

Compatir aquesta notícia