No hi ha dubte que la ceba sempre està present en els plats espanyols. La utilitzem com a condiment per a guisats i amanides, així com per a acompanyar plats com a guarnició.
Els usos de la ceba són nombrosos. Per això, és recomanable introduir els diferents tipus d’este vegetal, en funció del plat que vulguem preparar.
Usos de la ceba groga
Este tipus de ceba és ideal per a preparar rostits i carns a la brasa. A més, el seu sabor i textura són perfectes per a incloure-la en sopes i salses.
Usos de la ceba morada
Esta ceba és la millor per a menjar crua. Per això, és la ideal per a incloure-la en amanides, entrepans o sandvitxos.
Usos de la ceba blanca
La ceba blanca és la que més sabor aporta als menjars. A més resulta molt cruixent i és ideal per a sofregits. En l’hivern és ideal per a cuinar plats calents com una deliciosa sopa de ceba.
Usos de l’escalunya
Este tipus de ceba es caracteritza per tenir un sabor més lleuger. És recomanable per a utilitzar en la preparació de vinagretes i guarnicions. Prova de cuinar un deliciós bonítol amb tomaca, pimentó i ceba.
Dolça
Esta ceba és la millor per a fregir. Per exemple, queda perfecta per a preparar cércols de ceba.