Clòtxines amb cervesa i guindilla. Recepta i propietats de la clòtxina valenciana.

La clòtxina valenciana només dura tres mesos. Però, quins tres mesos! Cal aprofitar-la perquè el seu sabor és deliciós i la seua aportació nutritiva, boníssima. Des de 2008, té Denominació d’Origen Clòtxina Valenciana.

Al Port de València, els clotxiners porten més de 100 anys dedicant-se a un treball del que parlen mñes en termes d’agricultura que de pesca: conreu, plantació, collita… Tant és així que es regeixen amb el calendari lunar per a planificar la collita que va exactament des de l’última lluna plena d’abril fins a l’última lluna minvant d’agost.

La clòtxina valenciana té una font considerable de proteïnes i Omega 3 i una baixa aportació calòrica. Sobretot, el que més destaca de la seua aportació nutricial és el ferro.

Tot i que a esta recepta utilitzarem cervesa, la qual pot ser un bon acompanyament, el cert és que combinen a la perfecció amb una copeta de vi blanc.

Recepta de clòtxines amb cervesa i guindilla

Ingredients que necessitarem:

  • Clòtxines valencianes
  • Cervesa
  • Llima
  • Pebre roig
  • Oli d’oliva
  • All

El primer de tot, és tenir netes d’arena i impureses les clòtxines. Per a netejar-les, es sol utilitzar un ganivet baix l’aigua i després es deixen en un colador perquè vagen soltant alguna resta d’arena que puga quedar.

Seguidament posem en una olla un poc d’oli d’oliva i, tot seguit, quan estiga temperat, afegim la quantitat pebre roig que considerem escaient per a la grandària de la cassola i la quantitat final del plat. Una vegada l’oli estiga calent i el pebre estiga daurat, afegim una llima partida en quastre trossos. Sense passar-nos, que la llima no mate el sabor del plat. Fem el mateix amb tres dents d’alls pelats.

Quan ja ho tenim tot a l’olla, afegim una llauna de cervesa (o un poc menys, que sempre podem donar-li algun glop abans). Deixem que bulla fins poc a poc fins que s’evapore l’alcohol i el vapor faça que les clòtxines s’obriguen. I a gaudir!

Compatir aquesta notícia