Clòtxines i musclos: quina és la diferència?

Si ets amant dels mariscs i et trobes a la costa mediterrània, és probable que hages sentit parlar de les clòtxines i els musclos. Tots dos són mariscs molt populars en esta regió, però quines són realment les diferències entre ells?

Què són les clòtxines?

Un marisc típic de la Comunitat Valenciana a Espanya. A diferència, les clòtxines tenen una mida més petita i una forma ovalada allargada. El seu sabor és més intens i lleugerament més dolç que el dels musclos comuns. Les clòtxines acostumen a ser més delicades i la seua carn és més tendra, fet que les fa molt apreciades pels gastrònoms locals.

Característiques dels musclos

Els musclos, d’altra banda, són més coneguts en l’àmbit mundial. Tenen una forma més ovalada i la seua mida pot variar, però generalment són més grans que les clòtxines. El seu sabor també és deliciós, tot i que lleugerament més suau que el de les clòtxines. Són més robustos i es poden trobar en molts mercats i restaurants de mariscs arreu del món.

Diferències en preparació i consum

Pel que fa a la preparació, tant les clòtxines com els musclos es poden cuinar de moltes maneres delicioses. Tots dos són excel·lents per fer mariscades, paella marinera, sopes de peix i plats de pasta. No obstant això, a causa de la seua mida major i carn més robusta, els musclos solen ser més versàtils a la cuina i es poden utilitzar en una varietat més ampla de receptes.

Com gaudir al màxim de cadascun

Si visites la costa mediterrània i vols provar les clòtxines, et recomanem buscar restaurants locals que les servisquen fresques i preparades de manera tradicional. Acostumen a gaudir-se al vapor amb un toc de llima o en una marinada lleugera que realce el seu sabor natural.

Pel que fa als musclos, busca restaurants que oferisquen musclos frescos al vapor amb all, vi blanc i julivert. Esta preparació clàssica és una delícia i et permet assaborir la frescor del marisc amb cada mossegada.

Tant les clòtxines com els musclos són mariscs deliciosos que val la pena provar si tens l’oportunitat. Cadascun té el seu propi encant i característiques úniques, però tots dos t’ofereixen una experiència gastronòmica inoblidable. A gaudir del sabor del mar Mediterrani en cada mossegada!

Compatir aquesta notícia