Coca de moniato, un berenar de tardor

A la tardor és habitual preferir aquelles receptes que continguen moniato, carabassa o castanyes, ja que són productes de temporada que estan al seu millor moment per consumir. Hui et portem la recepta de coca de moniato, una delícia molt senzilla de preparar.

Passos per a elaborar coca de moniato:

  1. Rostir el moniato al forn. Quan estiga, deixa que es refrede una mica, retira la polpa i xafa-la amb una forqueta.
  2. Posa els ous amb el sucre en un bol i bat fins que quede ben mesclat.
  3. Afig l’oli, mescla i incorpora la nata i les espècies. Integra tots estos ingredients.
  4. Afig el moniato ben xafat, entre 200 i 250 grams, i mescla. Si costa mesclar el moniato utilitza la batedora.
  5. Mescla la farina amb el llevat i afig-la a la mescla anterior tamisant-la amb ajuda d’un colador o un tamisador.
  6. Integra la farina en la massa amb una espàtula o varetes manuals, a poc a poc.
  7. Unta un motle amb una mica de mantega i aboca tota la massa. Enforna el bescuit de moniato situant-lo en la part central del forn. Passats uns 25 minuts, punxa-ho amb un escuradents, si ix sec estarà llest, si encara ix humit deixa’l una mica més.
  8. Quan estiga llest, trau-ho i deixa que es refrede. Desemmotla amb cura i col·loca el bescuit en una font perquè acabe de refredar-se. Pots decorar-ho amb sucre glaç empolvorat per damunt.

Compatir aquesta notícia