Al vapor, al forn, gratinada o amb arròs. Siga com siga, la coliflor aporta una gran quantitat de nutrients fonamentals per mantenir el nostre cos fort i saludable. Per això, en este post t’expliquem els beneficis i les propietats.
Valor nutricional (per 100 grams):
- Calories: 18 kcal
- Carbohidrats: 2,1 g
- Fibra: 2,3 g
- Grases: 0 mg
- Vitamina C: 47 mg
- Potasi: 193 mg
Beneficis de la Coliflor
Sabies que el 92% és aigua? Esta verdura té un gran nombre de característiques que la fan un aliment molt bo per a l’organisme. Entre els seus beneficis, podem destacar:
- La coliflor té un alt contingut en fibra i aigua, cosa que ajuda a evitar el restrenyiment i manté el nostre sistema digestiu saludable
- Conté antioxidants. En concret la coliflor conté vitamina A, vitamina C i vitamina del grup B. També aporta betacarotè, àcid cafeic, àcid cinàic, rutina i quercitina. Unes substàncies que ajuden el sistema immunològic per protegir-lo dels radicals lliures responsables de l’envelliment i l’aparició de malalties greus.
- Millora la salut cardiovascular. La vitamina K que obtens en menjar coliflor posseeix propietats antiinflamatòries que milloren la circulació sanguínia.
- És molt baixa en calories. La coliflor té 27 calories per cada 100 grams.
- Alimenta el cervell. El fòsfor que es troba a la coliflor és d’ajuda per a la reparació de les membranes cel·lulars. Estes són essencials perquè el cervell i el sistema nerviós funcionen correctament.