Coliflor: beneificis i propietats

Al vapor, al forn, gratinada o amb arròs. Siga com siga, la coliflor aporta una gran quantitat de nutrients fonamentals per mantenir el nostre cos fort i saludable. Per això, en este post t’expliquem els beneficis i les propietats.

Valor nutricional (per 100 grams):

 • Calories: 18 kcal
 • Carbohidrats: 2,1 g
 • Fibra: 2,3 g
 • Grases: 0 mg
 • Vitamina C: 47 mg
 • Potasi: 193 mg

Beneficis de la Coliflor

Sabies que el 92% és aigua? Esta verdura té un gran nombre de característiques que la fan un aliment molt bo per a l’organisme. Entre els seus beneficis, podem destacar:

 1. La coliflor té un alt contingut en fibra i aigua, cosa que ajuda a evitar el restrenyiment i manté el nostre sistema digestiu saludable
 2. Conté antioxidants. En concret la coliflor conté vitamina A, vitamina C i vitamina del grup B. També aporta betacarotè, àcid cafeic, àcid cinàic, rutina i quercitina. Unes substàncies que ajuden el sistema immunològic per protegir-lo dels radicals lliures responsables de l’envelliment i l’aparició de malalties greus.
 3. Millora la salut cardiovascular. La vitamina K que obtens en menjar coliflor posseeix propietats antiinflamatòries que milloren la circulació sanguínia.
 4.  És molt baixa en calories. La coliflor té 27 calories per cada 100 grams.
 5. Alimenta el cervell. El fòsfor que es troba a la coliflor és d’ajuda per a la reparació de les membranes cel·lulars. Estes són essencials perquè el cervell i el sistema nerviós funcionen correctament.

Compatir aquesta notícia