Com aprofitar la fruita quan està madura

Com aprofitar la fruita quan està madura

De vegades, és possible que no fem una bona planificació de la nostra compra i adquirim més aliments dels necessaris. Això pot portar a què els aliments tinguen un aspecte poc atractiu, i acabem tirant-los i malgastant-los.

És important que, per a evitar estes situacions i contribuir a reduir el desaprofitament d’aliments, tinguem en compte diversos factors:

No et deixes portar per l’aspecte. D’una banda, has de saber que, en molts casos i encara que tinguen mal aspecte, no significa que no es puguen menjar. Això succeeix, per exemple, amb els plàtans, encara que agafen eixe color marró, es poden menjar.

Calcula bé els teus àpats. Has de planificar bé els teus àpats i calcular la quantitat que consumeixes aproximadament en un dia, per a no comprar massa. Sempre serà preferible que compres menys del que necessites, que acabar tirant menjar per no haver-lo consumit a temps.

Reinventa’t i crea receptes d’aprofitament. Existeixen moltes maneres d’utilitzar un mateix producte en la cuina. A continuació, et donem algunes idees sobre com aprofitar la fruita quan està madura.

COM APROFITAR LA FRUITA QUAN ESTÀ MADURA

  • Fes una macedònia. Si són diverses les peces de fruita que estan ja madures, pela-les i trosseja-les per a fer una deliciosa macedònia. Afig suc de taronja natural i tindràs un magnífic postre, complet, saludable i boníssim.
  • Afig-la a l’amanida. Si hi ha un plat que permet diferents combinacions, és l’amanida. Una manera d’aprofitar la fruita madura és afegir-la a un plat com este; a més de complementar el teu menjar, li donarà un toc espectacular.
  • Prepara un batut. Els batuts de fruites són la forma més ràpida, divertida i senzilla d’aprofitar la fruita madura. Pots utilitzar qualsevol fruita, prova i experimenta sabors! Afig una mica de llet, mescla-ho tot, i tindràs un magnífic batut!
  • Prepara melmelada. Fer una melmelada és una forma perfecta d’aprofitar la fruita madura i de conservar-la per poder prendre-la encara que no estiga de temporada.  Figues, bresquilles, maduixes… qualsevol fruita és apta per a fer melmelada. És una idea boníssima i que combina a la perfecció amb postres o per a un bon desdejuni carregat d’energia.
  • Fes gelats. Quan el sol comença a calfar abelleixen coses fresquetes, i res millor que un gelat! Aprofita les fruites que estan a punt de madurar en excés i prepara un gelat per a eixos dies de màxima calor, ho agrairàs!

Compatir aquesta notícia