Com conservar fruites i verdures correctament

Les fruites i les verdures, per desgràcia són aliments peribles que hem de consumir en una franja de temps reduïda. Per això, ací tens una guia per a ensenyar-te com conservar fruites i verdures correctament per a fer-los durar el màxim possible.

Rentar abans de guardar

En general, rentar els teus productes frescos abans de guardar-los, farà que duren més temps en bones condicions. No obstant això, esta norma no s’aplica a totes les fruites i verdures. Per exemple, les maduixes, els fruits del bosc, els bolets, les herbes aromàtiques i l’encisam, es poden fer malbé si els llavem abans d’emmagatzemar-los.

No va tot a la nevera

Encara que pot semblar-nos que el fred de la nevera allarga la vida dels vegetals, de vegades pot ser contraproduent. Els plàtans es tornen negres a la nevera, les tomates perden sabor i el cogombre es marceix. A més, els cítrics es gelen i perden el seu suc, a no ser que els hàgem començat i estiguen partits per la meitat. Finalment, la ceba, els alls i les creïlles també es fan malbé a la nevera, ja que augmenta la probabilitat que els aparega floridura. Malgrat això, igual que els cítrics, si ja estan començades les hem de refrigerar.

Retirar les bosses de plàstic i els envasos

Este també pot ser un punt vital per a fruites i verdures, pel fet que els seus envasos poden augmentar la humitat a la qual s’exposen o afavorir que els isca floridura. És esta la raó per la qual hem de traure-les dels seus envasos per guardar-los, encara que de vegades amb foradar-los n’hi ha prou.

Separar els aliments

Les fruites i els vegetals tenen propietats, característiques i processos de maduració diferents. Posar-les totes en un mateix lloc pot accelerar la seua descomposició, sobretot quan s’ajunten amb les que ja estan molt madures o amb les que emeten xicotetes quantitats d’etilé quan aconsegueixen cert grau de maduració, disminuint la presència de clorofil·la i nutrients en les verdures. Ací tens les fruites i verdures que hauries de mantenir separades de la resta:

  • Les pomes i les peres
  • Els melons
  • Els alvocats
  • La ceba i l’all
  • Les tomates
  • Les prunes
  • Les albergínies
  • L’encisam i el cabdell

Estos són els nostres consells! I si encara així et costa mantenir fruites i verdures en bon estat, recorda que sempre pots congelar-les per a no desaprofitar res o seguir estos consells per no llençar menjar.

Et deixem ací baix una taula recordatòria de com conservar cada vegetal, imprimeix-la i pega-la amb un imant a la porta de la nevera perquè no se t’oblide res! Descarrega-la fent clic ací.

 

Compatir aquesta notícia