Com contribuir el Dia Mundial de l’Alimentació

El Dia Mundial de l’Alimentació, que se celebra el 16 d’octubre de cada any, ens brinda l’oportunitat de reflexionar sobre les preocupants qüestions relacionades amb l’alimentació, com l’augment de la fam, el malbaratament d’aliments i la necessitat d’una dieta saludable per a tots i totes. Ací tens algunes maneres senzilles de contribuir a esta important causa:

1. Reduir el malbaratament d’aliments: Les estadístiques mostren que un terç dels aliments produïts per al consum humà acaba en la brossa. Pots ajudar reduint el teu malbaratament d’aliments a casa comprant de manera conscient, utilitzant sobres de menjar i aprofitant els aliments.

2. Fomentar l’educació alimentària: Una de les claus per a una alimentació saludable és l’educació. Comparteix el teu coneixement sobre la nutrició i la importància de menjar equilibrat amb amics i familiars.

3. Donar als altres: Moltes organitzacions benèfiques necessiten voluntaris. Passa temps ajudant a repartir menjar o col·laborant amb campanyes d’alimentació per a aquells que ho necessiten és una bona manera de contribuir.

4. Sostenibilitat: Promou la producció i el consum sostenible d’aliments. Pot ser tan senzill com triar productes locals i de temporada o controlar el consum de carn i productes làctics, que tenen un alt impacte mediambiental.

5. Compartir a les xarxes socials: Utilitza les teues xarxes socials per a compartir informació sobre la importància del Dia Mundial de l’Alimentació i com altres poden contribuir. Pots fer difusió d’organitzacions que treballen en esta àrea i animar als altres a unir-se.

6. Compra responsable: Quan faces la compra, opta per marques i productes que es preocupen per la sostenibilitat i la producció responsable.

Cada acció compta en la lluita contra la fam i la promoció d’una alimentació més saludable per a tothom. Aprofita el Dia Mundial de l’Alimentació com una oportunitat per a contribuir a esta causa crucial.

Coneix més sobre este dia i per què és important.

Compatir aquesta notícia