Com cuinar i menjar marisc

Pensant a cuinar marisc a casa? En este post de Mercavalència t’ensenyem uns trucs interessants per saber com cuinar i menjar marisc.

  • Cassola gran

Necessitaràs una olla gran. Sobretot per a peces tipus cabra, o llamàntol.

  • Foc fort

L’ideal és fer servir gas perquè una vegaga s’afegeixi el marisc, es recupere ràpidament la temperatura.

  • Sal

Hauràs d’afegir uns 35 grams per litre. Amb esta quantitat s’igualarà la salinitat del mar.

  • Temps de cocció

Una dada important és que el marisc es deu coure sencer i sense cap ruptura, per evitar que surten els sucs o entre l’aigua.

El temps depèn de la mida i el tipus de marisc:

  • Per a peces grans es calcula uns 10 minuts per quilo (8 per a llagostes i llamàntols).
  • Per a animals més xicotets, uns 4 minuts seran suficients.

 

  • Quan servir-lo

En la majoria dels casos és millor esperar unes hores després de coure’ls. No només perquè es refreden, sinó també perquè acaben de deixar anar tota l’aigua i la carn quede perfecta.

Per a gambes, escamarlans i gambetes és millor no deixar passar molt de temps des que es couen fins que se serveixen.

 

Compatir aquesta notícia