Pensant a cuinar marisc a casa? En este post de Mercavalència t’ensenyem uns trucs interessants per saber com cuinar i menjar marisc.
- Cassola gran
Necessitaràs una olla gran. Sobretot per a peces tipus cabra, o llamàntol.
- Foc fort
L’ideal és fer servir gas perquè una vegaga s’afegeixi el marisc, es recupere ràpidament la temperatura.
- Sal
Hauràs d’afegir uns 35 grams per litre. Amb esta quantitat s’igualarà la salinitat del mar.
- Temps de cocció
Una dada important és que el marisc es deu coure sencer i sense cap ruptura, per evitar que surten els sucs o entre l’aigua.
El temps depèn de la mida i el tipus de marisc:
- Per a peces grans es calcula uns 10 minuts per quilo (8 per a llagostes i llamàntols).
- Per a animals més xicotets, uns 4 minuts seran suficients.
- Quan servir-lo
En la majoria dels casos és millor esperar unes hores després de coure’ls. No només perquè es refreden, sinó també perquè acaben de deixar anar tota l’aigua i la carn quede perfecta.
Per a gambes, escamarlans i gambetes és millor no deixar passar molt de temps des que es couen fins que se serveixen.