Com fer aladrocs en vinagre

Com fer aladrocs en vinagre

Pot paréixer una recepta senzilla, però no ho es. Que els aladrocs en vinagre queden en el seu punt és una faena complicada… però no tingues por, et donem els passos perquè t’isquen perfectes!

En realitat, aquesta recepta no té cap truc, simplement és necessari respectar els temps i comptar amb un producte fresc i de qualitat. Per això, el primer que has de fer és acostar-te al teu mercat municipal o tenda de proximitat i compra uns aladrocs frescs per començar a preparar aquesta recepta.

Els tens? Doncs comencem!

 

INGREDIENTS (per a 6 persones):

1kg d’aladrocs.

100 ml de vinagre.

5 grans d’all.

Oli d’oliva verge extra.

Sal i julivert (al gust).

 

PREPARACIÓ

El primer pas, i potser el més difícil, és preparar els aladrocs. Hem de llevar-los el cap i l’espina, i separar els lloms. Una vegada separats, els netegem amb aigua i els eixuguem.

Quan estiguen secs els aladrocs, els posem en una safata, uns al costat dels altres, i els cobrim amb aigua ben freda i glaçons de gel. Fiquem la safata a la nevera i esperem dos hores.

Quan haja passat el temps, llevem l’aigua i afegim el vinagre. Si preferim que estiga menys fort, podem fer una mescla d’un terç d’aigua amb dos terços de vinagre. Ho deixem reposar durant 45 minuts si és sols en vinagre i 3 hores si s’usa la mescla de vinagre i aigua. Durant aquests temps s’aniran blanquejant.

Una vegada estiguen marinats, podem guardar-los al congelador escorreguts i protegits amb una capa d’oli, per evitar contaminacions.

Per a servir-los, piquem alls molt fins i els mesclem amb el julivert, també picat, i una combinació de quatre cullerades d’oli d’oliva i dos de vinagre. Ja pots gaudir dels teus aladrocs en vinagre!

Bon profit!

Compatir aquesta notícia