Com fer anxoves casolanes en saladura. Un aperitiu ideal

Vols aprendre a fer anxoves casolanes en saladura? En Mercavalència t’expliquem detalladament tots els passos per a elaborar este aperitiu tan ideal.

Ingredients per a fer anxoves casolanes en saladura:

  • 1/2 quilo o la quantitat que preferisques d’aladrocs frescos. També, a poder ser, que tinguen bona grandària. És preferible que siguen grans a que siguen xicotets, ja que encongeixen un poc amb el procés. 
  • 1 quilo de sal grossa. 
  • Oli d’oliva verge extra.

Passos per a la seua preparació

  • Com els aladrocs no es van a cuinar, és necessari congelar-los per a evitar el famós anisakis. 
  • Per a descongelar-los, simplement passa’ls del congelador a la nevera i l’endemà estaran descongelats. 
  • El següent pas serà llavar bé els aladrocs. Pots utilitzar un bol amb aigua i repassar-los un poc amb les mans per a retirar totes les escates possibles. 
  • Per a netejar-los cal retirar el cap, els budells i l’espina interior. Per a això, realitza un tall just davall del cap, però no molt profund per a no arribar a tallar l’espina i que seguisca pegada el cap. Tira del cap cap avall i, si ho fas suaument, normalment els budells i l’espina van eixint també. 
  • Separa ambdós lloms de l’aladroc i queda’t o no amb la cola.. A més, veuràs que entre llom i llom hi ha una xicoteta espina que els uneix, la qual és recomanable retirar-la.
  • A continuació, veu posant els lloms d’aladroc en un recipient amb aigua freda. Deixa’ls ací uns 10 minuts perquè es netegen bé i solten la sang. 
  • Sobre una safata o plat, posa paper de cuina, i damunt els aladrocs. 
  • Ara cobreix un recipient per dins amb paper film i tira una capa de sal grossa. Posa damunt els lloms dels aladrocs sense que estiguen uns damunt d’altres i cobreix-los amb sal, i damunt una altra capa d’aladrocs. Així fins a acabar amb tots. Utilitza el sobrant de film per a tapar completament l’interior i deixa-ho reposar en la nevera entre 48 i 72 hores. 
  • Saca les anxoves del recipient, lleva’ls un poc la sal i veu posant-les en un recipient amb aigua freda perquè es netegen bé de sal. 
  • Posa les anxoves en un recipient en què càpien rectes i cobreix-les per complet amb oli d’oliva.

Llest! Ja pots disfrutar d’un aperitiu de deu.

Compatir aquesta notícia