Com preparar croquetes de bacallà
A qui no li agraden les croquetes? Són una autèntica delícia que es prepara amb beixamel i que pots fer pràcticament de qualsevol cosa com peix, carn o verdures.
Encara que estan boníssimes i segur que te les menges en menys d’un minut, preparar-les té certa dificultat. Per això hui vos ensenyarem com preparar croquetes per a xuplar-se els dits i vos donarem uns trucs per a que vos queden perfectes.
En concret, anem a contar-vos com preparar croquetes de bacallà, un plat molt típic per estes dates. Pren nota i a cuinar!
INGREDIENTS:
- Bacallà dessalat en llom o molles.
- 1 ceba.
- Julivert.
- Oli d’oliva i sal
- 2 – 3 ous per l’arrebossat.
- Farina.
- Pa ratllat.
- Oli per a fregir.
- Beixamel.
Perquè queden unes autèntiques croquetes de bacallà casolanes, és recomanable fer la beixamel i no emprar la de pot. Per a fer-ho necessitarem: 1 litre de llet, farina, mantega, un poc de nou moscada i sal.
ELABORACIÓ:
PREPAREM LA BASE DE LES CROQUETES
- Tallem una ceba a trossos molt xicotets.
- La cuinem a baixa temperatura durant 5 minuts fins que estiga blana. Afegim el bacallà i el julivert, ho mesclem bé i ho deixem a banda.
Prepara la beixamel casolana:
- Calfem la mantega en la mateixa cassola on hem preparat la ceba. Quan es desfasa, aparta la cassola del foc i incorpora la farina. Mescla ràpidament perquè es cree una pasta homogènia i no quede cap grum.
- Torna a posar la cassola al foc suau i cuina-ho 2 minuts.
- Afegeix la llet lentament sense deixar de moure la mescla. Un truc per evitar que es facen grums és calfar un poc la llet abans de ficar-la en la cassola.
- Posa la nou moscada i la sal.
- Continua menejant la mescla fins que quede cremosa.
- Una vegada estiga la beixamel, afegeix la mescla del bacallà i torna a mesclar. Prova-ho i corregeix la sal si cal.
- Posa la massa de les croquetes en altre recipient i deixa-la reposar fins que es refrede tapada amb paper transparent. La millor opció és que repose una nit sencera a la nevera.
PREPARA LES CROQUETES DE BACALLÀ
- Prepara un plat amb farina, un amb els ous batuts i altre amb el pa ratllat.
- Per donar-li forma a les croquetes, agafa una porció de la massa, fica-la al bol de la farina i meneja-la perquè s’impregne bé per tots els costats, després dona-li la forma que vulgues.
- Passa-les per l’ou, escorre-les i passa-les pel bol del pa ratllat.
- Quan estiguen totes preparades, deixa-les reposar entre 30 minuts i una hora per evitar que es trenquen al fregir-les.
- Una vegada passat el temps, pots començar a cuinar les croquetes de bacallà. Afegeix l’oli i deixa que es calfe bé. Una vegada estiguen fetes deixa-les escórrer en un plat amb un paper de cuina per llevar l’excés d’oli.
Fet! Bon profit!