Aprén a preparar pa casolà

Aprén a preparar pa casolà

Una de les activitats que es van posar de moda esta quarantena va ser preparar pa casolà. Les xarxes socials van omplir-se de fotos i vídeos de com preparar este aliment tan típic de la nostra gastronomia. Però si encara no n’has fet mai, no et preocupes perquè mai és massa tard. Ací tens la recepta perquè el faces tu mateix!

Hem simplificat un poc la recepta perquè, inclosos els principiants, pugueu fer pa de forma ràpida i molt senzilla.

 

INGREDIENTS

  • Farina de blat comú, 500 g.
  • Aigua temperada, 325 ml.
  • Llevat fresc, 15 g.
  • Sal, 10 g.
  • Sucre, 10 g.
  • Oli d’oliva verge extra, 45 ml.

 

ELABORACIÓ

  1. Fiquem aigua temperada en un recipient i afegim el llevat i el sucre. Removem bé fins que es dissolguen completament.

 

  1. Afegim la meitat de la farina i l’oli d’oliva i continuem mesclant-lo, procurant desfer els grums que es formen. Cobrim el recipient amb un drap net i ho deixem reposar uns 20 minuts a temperatura ambient. La massa creixerà un poc i s’omplirà de bambolles.

 

  1. Passat el temps indicat, afegim la farina restant i la sal, i mesclem bé fins que la massa es torne espessa. Empolvorem la superfície de treball amb farina perquè no s’apegue, hi aboquem la massa i, amb les mans engreixades amb oli, pastem durant uns minuts.

 

  1. Li donem la forma que vulguem i ho fiquem en un recipient per a forn que tinga tapa. Prèviament, haurem de cobrir la base del recipient amb paper vegetal i untar un poc d’oli a les dues parts. Li fem dos talls a la superfície amb un ganivet i, si volem un toc més rústic, tirem un pols de farina per sobre de la massa.

 

  1. Ho fiquem al forn, prèviament escalfat a 200 °C, amb calor baix i dalt. Tardarà aproximadament 45 minuts. Una vegada passat el temps, destapar i deixar reposar fins que es refrede.

 

Bon profit!

Compatir aquesta notícia