Comença a funcionar l’esperada ECOTIRA

Comença a funcionar l’esperada ECOTIRA

El 25 de maig a les sis de la matinada va començar l’activitat de la Ecotira i hui s’ha presentat el projecte en la sala de premsa de l’Ajuntament de València. L’Ecotira és un espai a la Tira de Comptar de Mercavalència on els productors i productores ecològics comercialitzen els seus productes directament amb els professionals de l’alimentació.

Per als comerços d’alimentació i restaurants suposa un accés directe a una variada oferta de productes de qualitat, ecològics i de proximitat que sumaran un valor afegit als seus negocis. L’Ecotira serà l’eina necessària per a enfortir la seua competitivitat i poder oferir estos productes ecològics tan demandats.

Carlos Galiana, president de Mercavalència assegura que: “amb la Ecotira les persones consumidores tindran accés a productes ecològics de proximitat, amb varietat d’oferta i preus justos en qualsevol punt de la ciutat i àrea d’influència de Mercavalència, contribuint a fer una ciutat més sostenible”.

El projecte s’ha desenvolupat mitjançant un procés de consulta i treball compartit amb el sector productiu ecològic. La posada en marxa d’este projecte respon al conveni de col·laboració per a la implementació d’una línia de producció ecològica en la Tira de Comptar signat per Mercavalència, Les Naus, la Regidoria d’Agricultura, Alimentació Sostenible i Horta, el Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), el Centre d’Estudis Rurals i Agricultura Internacional (CERAI) i el Consell de l’Horta de València.

L’objectiu d’este conveni és poder concentrar l’oferta d’aliments ecològics i de proximitat en l’espai de la Tira de Comptar des d’un enfocament d’innovació social, que posa en el centre la cooperació i articulació entre les iniciatives productives ecològiques, reforçant la participació i la transparència.

L’Ecotira té un gran potencial per a posicionar-se com un espai comercial de referència en l’àmbit dels circuits alimentaris de proximitat, que busquen territorialitzar els fluxos econòmics agroalimentaris a través d’una millor connexió entre la producció agrícola i les empreses agroalimentàries locals. La incorporació de noves persones productores a la Tira de Comptar contribuirà també al relleu generacional i servirà d’intercanvi d’experiències entre les persones que facen ús de tots dos espais.

Sota el lema Ecotira, tira endavant, el projecte inicia també una fase pilot de venda online, picking i repartiment a la ciutat de València a la qual s’aniran unint iniciatives innovadores que aprofiten tot el potencial d’este sistema al servei de la producció, la distribució i el consum de productes ecològics.

Compatir aquesta notícia