Comença la temporada de la clòtxina valenciana: descobreix noves receptes per cuinar-la

Comença una de les temporades més esperades per als amants dels sabors del mar: la clòtxina valenciana. Un producte de proximitat, sostenible i ple de sabor que només es pot gaudir durant uns pocs mesos, des d’abril fins a final d’agost.

La clòtxina és un musclo autòcton del litoral valencià, criada en les aigües del Mediterrani, als ports de València i Sagunt. A diferència del musclo gallec, la clòtxina és més menuda, però més sabrosa, amb una carn més suau i intensa que la fa perfecta per a una gran varietat de plats.

A més, és un producte amb Denominació d’Origen, criat en instal·lacions controlades i amb mètodes artesanals que garanteixen el respecte pel medi ambient i la seua màxima qualitat.
Hui et donem 3 receptes per gaudir-les com mai.

Clòtxines amb curri i llet de coco

Un gir exòtic per a este producte tan valencià. Sofregeix un poquet de ceba en una paella amb un poquet d’oli d’oliva. Afegeix el curri groc i la llet de coco. Després afegeix les clòtxines netes i deixa que s’obrin. El millor acompanyament per a esta recepta és l’arròs blanc.

Clòtxines al forn amb picada d’all, julivert i pa ratllat

Una versió més cruixent. Col·loca les clòtxines obertes en una safata, cobreix-les amb una barreja d’all picat, julivert, pa ratllat i un poquet d’oli d’oliva. Gratina-les al forn fins que es daure el pa, queden irresistibles.

Espaguetis amb clòtxines i tomaques cherry

Un plat complet amb un toc marítim. Salta les tomaques cherry amb un all en una paella amb oli d’oliva. Quan estiguen quasi fets, afegeix les clòtxines. En el moment en què s’òbriguen, posa a la paella els espaguetis al dente. Un plat italià amb toc valencià.

Compatir aquesta notícia