Amb l’arribada de l’estiu, no hi ha millor manera de gaudir dels dies assolellats que amb un deliciós pícnic a l’aire lliure. I quina millor manera de fer-ho que amb productes frescos i locals que destaquen el millor de la temporada. Siga amb una sortida al parc, a la platja o simplement al jardí de casa, un menú ben pensat pot transformar el dia en una experiència culinària.
MENÚ DE PÍCNIC
Entrants frescos:
- Amanida de tomàquet i mozzarella
- Ingredients: Tomàquets cherry locals, mozzarella fresca, alfàbrega fresca, oli d’oliva verge extra, vinagre balsàmic, sal i pebre.
- Preparació: Tallar els tomàquets i la mozzarella a rodanxes, barrejar amb fulles d’alfàbrega fresca. Assaona amb oli d’oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre al gust.
- Bol de quinoa
- Ingredients: Quinoa cuita, cogombre fresc, tomàquets cherry, ceba vermella, julivert fresc, suc de llimona, oli, sal i espècies.
- Preparació: Barrejar la quinoa amb el cogombre tallat a trossos, tomàquets tallats per la meitat i la ceba en rodanxes fines. Piquem el julivert i assaona amb el suc de llimona, sal i espècies.
Plat principal:
- Sàndwitx de pollastre i alvocat
- Ingredients: Pa integral, pit de pollastre a la graella, alvocat a rodanxes, tomàquet fresc, fulles de lletuga, mostassa i mel.
- Preparació: Untar la mostassa amb mel al pa integral. Després, cal afegir les rodanxes d’alvocat, tomàquet fresc, pit de pollastre i fulles de lletuga. Tancar el sandvitx i tallar-lo a porcions per portar.
Postres refrescants:
- Fruites fresques de temporada
- Trie les teues fruites preferides del mercat local, com maduixes, préssecs, cireres o síndria. Rentar i tallar a trossos per a una opció de postre natural i refrescant.
Begudes per a refrescar:
- Llimonada casolana
- Ingredients: Llimones fresques, aigua i sucre al gust.
- Preparació: Esprem les llimones i barrejar el suc amb aigua i sucre fins que estiga ben dissolt. Servir amb gel en una ampolla tèrmica per a mantenir-se fresc durant el pícnic.
Consells per a un pícnic perfecte:
- Prepara amb antelació: Prepara la major part del menjar la nit anterior perquè el dia de pícnics siga més relaxat.
- Embalatge adequat: Utilitza recipients hermètics i bosses refrigerants per a mantenir el menjar fresc i segur.
- No oblides els estris: Porta plats, coberts, tovalloles i una manta o tovallola gran per a seure.
Amb este menú, podràs gaudir d’un dia ple de sol, naturalesa i sabors frescos. Aprofita al màxim l’estiu i dona suport als productors locals, comprant els productes frescos en mercats municipals o botigues properes. Gaudeix d’un deliciós pícnic!