Comença l’estiu: menú de picnic amb productes del mercat local

Amb l’arribada de l’estiu, no hi ha millor manera de gaudir dels dies assolellats que amb un deliciós pícnic a l’aire lliure. I quina millor manera de fer-ho que amb productes frescos i locals que destaquen el millor de la temporada. Siga amb una sortida al parc, a la platja o simplement al jardí de casa, un menú ben pensat pot transformar el dia en una experiència culinària.

MENÚ DE PÍCNIC

Entrants frescos:

  1. Amanida de tomàquet i mozzarella
  • Ingredients: Tomàquets cherry locals, mozzarella fresca, alfàbrega fresca, oli d’oliva verge extra, vinagre balsàmic, sal i pebre.
  • Preparació: Tallar els tomàquets i la mozzarella a rodanxes, barrejar amb fulles d’alfàbrega fresca. Assaona amb oli d’oliva, vinagre balsàmic, sal i pebre al gust.
  1. Bol de quinoa
  • Ingredients: Quinoa cuita, cogombre fresc, tomàquets cherry, ceba vermella, julivert fresc, suc de llimona, oli, sal i espècies.
  • Preparació: Barrejar la quinoa amb el cogombre tallat a trossos, tomàquets tallats per la meitat i la ceba en rodanxes fines. Piquem el julivert i assaona amb el suc de llimona, sal i espècies.

Plat principal:

  1. Sàndwitx de pollastre i alvocat
  • Ingredients: Pa integral, pit de pollastre a la graella, alvocat a rodanxes, tomàquet fresc, fulles de lletuga, mostassa i mel.
  • Preparació: Untar la mostassa amb mel al pa integral. Després, cal afegir les rodanxes d’alvocat, tomàquet fresc, pit de pollastre i fulles de lletuga. Tancar el sandvitx i tallar-lo a porcions per portar.

Postres refrescants:

  1. Fruites fresques de temporada
  • Trie les teues fruites preferides del mercat local, com maduixes, préssecs, cireres o síndria. Rentar i tallar a trossos per a una opció de postre natural i refrescant.

Begudes per a refrescar:

  1. Llimonada casolana
  • Ingredients: Llimones fresques, aigua i sucre al gust.
  • Preparació: Esprem les llimones i barrejar el suc amb aigua i sucre fins que estiga ben dissolt. Servir amb gel en una ampolla tèrmica per a mantenir-se fresc durant el pícnic.

Consells per a un pícnic perfecte:

  • Prepara amb antelació: Prepara la major part del menjar la nit anterior perquè el dia de pícnics siga més relaxat.
  • Embalatge adequat: Utilitza recipients hermètics i bosses refrigerants per a mantenir el menjar fresc i segur.
  • No oblides els estris: Porta plats, coberts, tovalloles i una manta o tovallola gran per a seure.

Amb este menú, podràs gaudir d’un dia ple de sol, naturalesa i sabors frescos. Aprofita al màxim l’estiu i dona suport als productors locals, comprant els productes frescos en mercats municipals o botigues properes. Gaudeix d’un deliciós pícnic!

Compatir aquesta notícia