Coneix la fruita de la temporada: la mangrana

Coneix la fruita de la temporada: la mangrana

La mangrana és una fruita redona amb la pell gruixa que amaga dins una multitud de grans d’un color rosat brillant plens de deliciós suc. A més d’estar boníssima, la mangrana compta amb innumerables beneficis per a la salut, el que la converteix en una aliada perfecta per a una dieta equilibrada i saludable.

 

CONEIX UN POC MÉS A LA MANGRANA

La mangrana és una fruita d’origen iranià, encara que ja està molt implantada en Espanya i la zona de major cultiu se situa a la província d’Alacant. Esta fruita és rica en antioxidants, a més de contindre altes quantitats de minerals i vitamines, el que fa que siga imprescindible.

La temporada de la mangrana va des de setembre a novembre, per tant, ara és el moment idoni per gaudir-la. Segur que al teu mercat municipal o tenda de proximitat podràs trobar-la, de la millor qualitat.

Varietats de mangranes

Existeixen més de 500 classes de mangranes, entre les quals destaquen: la Valenciana, la Wonderful, l’Acco i la Mollar d’Elx. Aquesta última està protegida amb denominació d’origen i és de les més cultivades en Espanya. Destaca pel seu sabor dolç i menys àcid que la resta.

Com obrir una mangrana sense trencar-la

De vegades, resulta difícil obrir la mangrana sense trencar els preuats i sucosos grans que amaga al seu interior.

Si ets dels que parteix la mangrana per la meitat i la colpeja amb una cullera fins que es desprenen els granets, prova amb això:

  • Fes un tall rodejant la corona de la part superior.
  • Una vegada retirat el quadrat superior, fes talls longitudinals des de la part de dalt fins baix. D’esta manera, obrirem la mangrana en gallons més fàcils de menjar i, a més, podrem retirar fàcilment la pell groga sense que els grans patisquen danys.

 

COM ESCOLLIR I CONSERVAR LA MANGRANA

Quan vages al teu mercat municipal o tenda de proximitat  a comprar fruita de temporada com la mangrana, observa que tinguen un color viu amb matisos marrons. A més, és important que la pell no tinga cap tall.

Una vegada les compres, tens vàries opcions per conservar la mangrana. O bé fora del frigorífic si la vols menjar en breu, ja que aguanta diversos dies fora de la nevera. O bé dins del frigorífic, per allargar la seua vida útil algunes setmanes més.

 

RECEPTES PER TRAURE PARTIT A LA FRUITA DE LA TEMPORADA

Si t’encanta esta fruita de temporada però no saps com aprofitar-la, ací et deixem algunes idees de receptes amb mangrana que et poden ser útils.

Amanida. És una forma original i diferent de preparar la teua amanida. Prova d’afegir-hi pollastre, lletuga, tomaca, formatge i uns grans de mangrana. El contrast de sabors és espectacular!

Suc de mangrana. Si et costa consumir la quantitat de fruita adequada, preparar-te un suc sempre és una bona opció. Afegeix mangrana, maduixes… usa la imaginació! Deixa’l refredant-se en la nevera o al congelador i veuràs que bo!

Formatge amb mangrana. Si tens convidats o vols preparar un aperitiu diferent, això et farà quedar estupendament. Prepara unes torrades amb formatge i mangrana. Boníssim!

Iogurt. És perfecte per desdejunar o berenar. Afegeix un iogurt natural, alguna fruita, com per exemple plàtan, i utilitza els grans de mangrana com a complement.

Compatir aquesta notícia