Consells per aprendre a escollir un bon meló

Consells per aprendre a escollir un bon meló

Junt amb el meló d’Alger, el meló és una de les fruites d’estiu per excel·lència ja que, a més d’hidratar i refrescar en els dies més calorosos, esta fruita té un sabor molt dolç i saborós. No obstant això, no és fàcil encertar a primera vista pel que fa a la maduresa i qualitat d’un bon meló, la qual cosa dificulta la seua elecció. Es per això que, en la saviesa popular, existeixen molts trucs per saber si un meló està llest per al consum o no.

A continuació, vos deixem una recopilació d’estos trucs que podeu posar en pràctica a l’hora d’escollir meló este estiu i que vos serviran per aconseguir el de major qualitat i sabor.

  • Adquirir en temporada. Pareix algo obvi, però és possible que trobes meló en èpoques que no son l’habitual i t’entren ganes de menjar un bon meló fresquet. La temporada d’esta fruita és de maig a octubre. Si compres durant este període, t’assegures uns melons frescs, de proximitat i de qualitat.

 

  • Fes pressió amb els dits. Encara que pareix que tots els melons estiguen durs, no és així. Toca bé tota la superfície, si té alguna zona blana, no és l’adequat.

 

  • Proba de soroll. Si el meló està madur, sonarà buit. Si, en canvi, sona com sòlid o dens, és probable que encara estiga verd.

 

  • Fes pressió als extrems. Es coneix com “la proba del baló de rugbi”. Si fas pressió en els extrems i notes una sensible distensió, significa que el meló ja està madur i llest per a consumir. Però ves en ull, si està massa bla, significa que està excessivament madur.

 

  • Guia’t per l’olor. La zona del peduncle es la que estava connectada a la terra y, en principi, no deu tindre mal olor, sinó que, si la fruita està madura, despendrà l’aroma característic d’alguns vins blancs.

 

  • El color. Opta sempre per aquella fruita que tinga uns tons verds oliva i groc més apagat, son colors que indiquen maduresa.

Si encara no et veus capaç de trobar la millor peça, recorda que en els mercats municipals i tendes de proximitat trobaràs les varietats de millor qualitat i proximitat. A més, segur que el teu tender o tendera de confiança està encantat o encantada de ajudar-te.

Compatir aquesta notícia