Consells per a fer la compra al mes de febrer

En la llista de la compra de febrer, és fonamental prioritzar productes frescos, de qualitat i de temporada. D’esta manera, podràs gaudir al màxim dels sabors i nutrients que este mes té per oferir. Segueix estos consells per a aprofitar al màxim les teues compres:

1. Descobreix els productes de temporada 

Febrer ofereix una àmplia varietat de fruites, verdures i peixos frescos:

  • Fruites de temporada: Alvocat, xirimoia, kiwi, llima, mandarines, pomes, taronges, nispro, peres, pinya, pomelo, raïm.
  • Verdures de temporada: Bròquil, all, api, card, carxofa, cebes, col de Brussel·les, coliflor, canonges, escarola, endívia, espinacs, faves, cigrons, pésols, enciams, llenties, llombarda, nap, porro, pastanaga.
  • Peix de temporada: Besuc, cloïssa, tonyina ratllada, sarda, daurada, llobarro, navalles, pagre, peix lima, polp, sardina, sèpia.

Sense dubte, febrer és el moment perfecte per a experimentar amb nous sabors i nutrients.

2. Explora mercats municipals i tendes de proximitat 

Res es compara amb l’experiència de comprar aliments frescos en un mercat local, on trobaràs una àmplia selecció directament dels productors locals. A més d’obtenir aliments d’alta qualitat, s’ajuda l’economia local i es promouen pràctiques sostenibles de producció d’aliments.

3. Prioritza qualitat i varietat 

A l’hora de fer la compra, s’han de buscar productes de colors vius i textura fresca, indicatius de la seua frescor i valor nutricional. Anima’t a tastar aliments menys coneguts, podries descobrir nous favorits.

4. Planifica els dinars 

Una bona planificació és essencial per a una compra d’aliments exitosa. Fer una llista detallada dels aliments necessaris per a les menjades setmanals ajudarà a evitar compres innecessàries i a optimitzar el pressupost.

5. Coneix l’origen dels aliments 

En comprar en mercats municipals i tendes de proximitat, es té l’oportunitat de conéixer l’origen dels productes. Preguntar als venedors sobre la seua procedència i triar aquells locals i de temporada sempre que siga possible, és important.

6. Compra amb moderació 

Evitar el malbaratament comprant només el necessari i en quantitats adequades és clau. Trobar productes frescos en diferents mides i presentacions permetrà adaptar la compra a les necessitats de la llar i reduir el malbaratament d’aliments.

Febrer és un mes meravellós per a gaudir d’aliments frescos i de temporada, cuidant el benestar i donant suport als productors locals. La pròxima vegada que compres, no t’oblides de visitar el mercat local i gaudir de tots els sabors que febrer té per oferir.

Compatir aquesta notícia