Consells per fer una compra sostenible

Consells per fer una compra sostenible

Tens en compte el medi ambient quan vas a comprar? Com a consumidors, existeixen certs hàbits que tenim interioritzats, dels que possiblement no en som conscients, que influeixen en el medi ambient. Els embolcalls, les bosses de plàstic, com anem a comprar, etc.

No obstant això, existeixen xicotetes accions que podem realitzar i poden contribuir a cuidar del nostre planeta. A continuació et donem alguns consells per fer la teua compra un poc més sostenible.

Què és una compra sostenible?

El primer pas per fer una compra sostenible és saber què significa aquest concepte. També coneguda com “compra verda”, la compra sostenible és la que contribueix a conservar els recursos naturals, estalviar energia i evitar el desaprofitament d’aliments.

Consells per fer la teua compra més sostenible

Ara que sabem què significa el concepte, és important saber què hàbits del nostre dia a dia podem canviar per fer una compra més sostenible.

  • Evita el plàstic. Això pareix molt obvi, però a vegades no li prestem l’atenció adequada. Si ens fixem bé, ens adonarem de la quantitat de plàstic que utilitzem a l’hora de comprar. Per aquest motiu, és una bona opció portar sempre les nostres pròpies bosses reutilitzables per a comprar a granel i un carro o cistella per tal de no utilitzar bosses de plàstic.
  • Fixa’t en els envasos. Si, inevitablement, has d’escollir un producte amb envàs, procura que siga reutilitzable, reciclable i/o produït amb matèries primeres renovables.
  • Fes un llistat. Planifica la teua compra tenint en compte els menjars i sopars setmanals i compra sols allò que verdaderament necessites. D’esta manera, evitaràs desaprofitar els aliments i, a més, estalviaràs diners.
  • Aposta per la compra de proximitat i temporada. En els mercats municipals sempre trobaràs productes de proximitat i de temporada. Això implica que necessiten molt menys transport per a portar-los des del punt de producció fins al punt de compra o venda. En relació amb l’anterior, sols farem una vertadera compra de proximitat si coneixem els productes de cada temporada ja que, de no ser així, vindran des de altres llocs del món per tal de satisfer les nostres necessitats.
  • Ves caminant a comprar. Quan pugues, intenta anar caminant a fer la compra. Si no és possible, procura utilitzar mitjans de transport sostenibles com la bicicleta o el transport públic.

 

Aplicant estos canvis en la nostra rutina diària, contribuirem a fer la nostra compra molt més sostenible i ajudarem al medi ambient. Entre tots podem fer grans canvis.

 

Compatir aquesta notícia