Consells per no llençar menjar

Sabies que cada ciutadà llença 31 quilos de menjar a l’any? L’any 2020, es van desaprofitar més de 1.300 milions de quilos al nostre país. Unes dades alarmants. Per això, en este post et donem consells per no llençar menjar.

Set consells per aprendre a no llençar menjar

 

  • Planifica un menú setmanal

D’esta manera, podràs fer una llista de la compra realista d’acord amb els plats que hages d’elaborar els propers dies.

  • Les sobres també poden ser menjars

Hi ha plats que es poden reescalfar i tornar a servir sense cap problema. Simplement, guarda’ls correctament en un tàper, fica’ls al frigorífic i menjate’ls l’endemà.

  • Emmagatzema adequadament els aliments.

Una bona estratègia és diferenciar entre la data de caducitat i la de consum preferent. Això és clau perquè els aliments no caduquen o es posen dolents i hages de llençar-los al fem.

  • Congela els aliments

Congelar allò que no t’has pogut menjar o que ha sobrat, no és una idea esgarrifosa. De fet, et pot traure de més d’un problema o de moments que no t’apetix cuinar.

  • El més difícil: calcula adequadament les quantitats

Aprendre a cuinar en quantitats raonables t’evitarà haver de tirar menjar.

  • Compra els peribles que necessites

La fruita o la verdura no es poden comprar una vegada al mes, ni fins i tot una vegada per setmana. Per això, el millor és fer compres diàries d’estos aliments a mercats propers a ta casa.

  • Controla el que demanes al restaurant

No només llencem menjar a casa, sinó també als restaurants. Encara que arribem amb fam i pensem que ens ho menjarem tot, demana d’una manera realista. I si sobra, no passa res si demanes un tàper per emportar.

Compatir aquesta notícia