En el centre del comerç marítim, trobem l’intercanvi que uneix els oceans amb les taules dels consumidors. Este recorregut ens submergeix en el món del mercat del peix i marisc, on la frescor i la qualitat destaquen.

El procés de compra: des de la mar fins a la teua cuina

El viatge comença en el mercat de peix i marisc de Mercavalència, on els professionals del sector seleccionen amb cura els millors productes del mar. Ací, pescadors i comerciants treballen junts per a oferir una àmplia varietat de peix fresc i marisc, des de les delicades vieires fins als robusts filets de salmó.

Un cop seleccionat, el peix es prepara curosament per al seu transport als mercats municipals o les botigues especialitzades, on serà apreciat pels consumidors finals.

La importància de la pesca sostenible

La pesca sostenible implica deixar suficients peixos en el mar, evitant la sobrepesca, perquè la seua població puga reproduir-se de forma adequada, renovant-se de manera contínua, mantenint-se saludable i productiva.

Perquè una pesca siga sostenible és imprescindible també que es respecte l’estructura, productivitat, funció i diversitat dels ecosistemes marins i els hàbitats.

Per a saber que són productes de pesca sostenible han d’estar certificats com MSC (Marine Stewardship Council) o ASC (Aquaculture Stewardship Council), contribuint a la conservació dels ecosistemes marins i al suport a les comunitats pesqueres locals.

Consells per a triar el peix fresc en els Mercats Municipals

Per a seleccionar peix fresc, és crucial confiar en els sentits.

1- Observa i olora: Els ulls clars, la pell ferma i l’olor frescos són senyals de peix fresc.
2- Pregunta a l’expert: No dubtes a preguntar al peixater sobre la procedència i frescor del peix.
3- Coneix les teues preferències: Aprén sobre les espècies de peix que més t’agraden i les seues temporades de pesca.
4- Sigues conscient: Opta per productes etiquetats com a sostenibles per a donar suport a la conservació dels oceans.

Gaudir de la frescor del mar en cada àpat és especial, i ser un consumidor conscient dels tresors de l’oceà és important.

Compatir aquesta notícia