Dia Internacional de la Llum: consells per estalviar llum a casa

El 16 de maig se celebra el Dia Internacional de la Llum, un dia dedicat a reivindicar la importància de la llum en les nostres vides i el dret a l’accessibilitat d’esta.

Aprofitem este dia per a donar alguns consells per estalviar llum a casa i contribuir així a una economia més sostenible.

 

  1. Utilitza llum LED: Consumeixen un 75% menys d’energia que les bombetes incandescents, i duren fins a 25 vegades més.
  2. Apaga les llums que no necessites: Pareix un consell innecessari, però és cert que és fàcil oblidar-se de les llums que estan enceses, sobretot quan no les necessitem. Apaga les llums que no necessites, principalment a les zones comunes de la casa, com ara el passadís o la cuina.
  3. Aprofita la llum natural: No només ajudarà a estalviar llum, sinó que també millorarà l’ambient de la vostra casa.
  4. Pinta les parets de colors clars: Els colors clars reflecteixen millor la llum, de manera que les habitacions pintades de colors clars necessiten menys llum per il·luminar-se.
  5. Instal·la termòstats programables: És una manera fàcil de controlar la temperatura a casa i assegurar-vos que no esteu malgastant energia en calefacció o aire condicionat quan no esteu.

 

Són consells fàcils d’aplicar que vos faran estalviar molta llum a casa i ajudar al medi ambient.Compatir aquesta notícia